Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Auto magazín Awards 2020 – Eskadra najlepších

Auto magazín Awards 2020, to sú tradičné ocenenia pre najlepšie autá, najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára.

Keď sme vyhlasovali anketu Auto magazín awards o najlepšie autá v 12 kategóriách, ešte sme si naivne mysleli, že sa situácia s koronavírusom upokojí natoľko, že budeme môcť zorganizovať náš každoročný galavečer a odovzdať ocenenia víťazom priamo tvárou v tvár a budeme sa môcť s našimi dlhoročnými partnermi a priateľmi porozprávať v príjemnej atmosfére. Koronavírus však neustúpil, práve naopak, a tak sme boli nútení od galavečera upustiť. Nič to však nemení na tom, že ste z nominovaných áut vybrali najlepšie a my sme za pomoci našich partnerov – Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s., a Cechu predajcov a autoservisov Slovenskej republiky – zvolili najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára.

Autoservis a autoopravár 2020

Nedávno vyšla zaujímavá štatistika, ktorá hodnotí kvalitu prác českých autoservisov po administratívnej aj technickej stránke. Údaje sú výsledkom audítorských návštev autorizovaných, ale aj neautorizovaných servisov a „mystery shopov“. Myslím si, že výsledky v absolútnom meradle nie sú zlé, veď kvalita práce dosahovala v priemere 93 % zo 100. Problém je, že výsledky sa oproti roku 2019 zhoršili (z 96 na výsledných 93 %) a zhoršovali sa aj v priebehu roka 2020. Naša súťaž o najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára má motivovať k tomu, aby slovenskí motoristi našli v autoservisoch spoľahlivých partnerov.

Autoopravárom roka 2020 sa stal Marián Onufrej zo spoločnosti Auto – Valas, spol. s r. o., Pri Prachárni 7, Košice, ktorá je autorizovaným servisom značiek Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional a Kia. Má vyštudovaný odbor mechanik cestných motorových vozidiel, v spoločnosti Auto – Valas robí viac ako 15 rokov, kde postupne získal odborné školenia a zváračské kurzy pre značky Alfa Romeo, Fiat aj Kia. Svoju prácu má nielen v rukách, ale aj v srdci. Vo firme ho poznajú ako človeka, ktorý nepozná slová „neviem, nemôže, nechce sa mi“, má v sebe zakódovanú disciplínu, poriadkumilovnosť a tiež otcovskú výchovu, ktorú odovzdáva aj svojim kolegom, učňom a žiakom duálneho vzdelávania.

Titul Autoservis roka 2020 získala spoločnosť Motor-Car Nitra, spol. s r. o., Bratislavská cesta 1, Nitra, autorizovaný predajca a servis vozidiel Mercedes-Benz a Kia. Vo firme si uvedomujú, že najlepšou vizitkou je spokojný zákazník a tomu dlhodobo podriaďujú všetku svoju činnosť – počnúc predajom a končiac servisom a službami.

Vaša voľba   

V prvom novoročnom vydaní Auto magazínu už tradične zostavujeme rebríček najlepších áut, ktoré sme v predošlom roku testovali – našu garáž snov. Svoju garáž snov ste si aj tento rok postavili aj vy – stačilo si vybrať z nominovaných áut v jednotlivých kategóriách. Do nominácií sme zaradili autá, ktoré sa na slovenskom trhu začali predávať od 1. januára 2020, a výsledok vášho hlasovania nájdete v tabuľke. Najprestížnejšiu cenu Grand Prix získal Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic. Práve jemu ste pridelili najviac hlasov spomedzi všetkých nominantov bez rozdielu kategórie.

Ďakujeme!

Na záver sa chceme v mene celej redakcie čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým našim čitateľom, ktorí sa zapojili do hlasovania o prestížne ocenenia AMA 2020, a zároveň všetkým výhercom a oceneným gratulujeme. Tešíme sa na nadchádzajúci ročník ankety Auto magazín Awards ! Dúfajme, že opäť štandardný – aj s galavečerom.

AMA 2020: Naši a vaši najlepší

 

Víťazi jednotlivých kategórií AMA 2021:

Najlepší autoservis roka 2020

Motor-Car Nitra, spol. s r. o., Bratislavská cesta 1, Nitra, autorizovaný predajca a servis vozidiel Mercedes-Benz a Kia

Najlepší autoopravár roka 2020

Marián  Onufrej zo spoločnosti Auto – Valas, spol. s r. o., Pri Prachárni 7, Košice, ktorá je autorizovaným servisom značiek Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional a Kia

Ekologické automobily a progresívna technika

Audi e-tron Sportback

Najviac nominovaných bolo v kategórii ekologických áut a progresívnej techniky. Audi e-tron Sportback spája dizajnové prvky SUV kupé a ekologickým pohonom dvoma elektromotormi a akumulátorom, ktorý môžete nabíjať s výkonom až 120 alebo 155 kW.
Mini a malé automobily

Toyota Yaris

Z generácie na generáciu sa Yaris viac a viac zameriaval na štýl a kvalitu jazdných vlastností. Pritom nezabúda na fnančnú stránku vlastníctva auta, v ponuke má aj hybrid, ktorý je na Slovensku úspešný.
Kompaktné automobily

Škoda Octavia a Octavia Combi

Meno Octavia je v našich zemepisných šírkach zárukou úspechu. Nová generácia presviedča tradične nadpriemernou priestorovou ponukou, megaveľkým batožinovým priestorom, úspornými motormi, simply clever riešeniami, ale aj elektronickými systémami.
Športové automobily a kupé

Cupra Formentor

Azda najväčšie prekvapenie nám priniesla kategória športových áut a kupé, v ktorej ste najviac hlasov dali Cupre Formentor s karosériou typu SUV. To dokumentuje, že obľuba SUV rastie. Dodajme, že v najsilnejšej verzii má aktuálne 228 kW (310 k).
Limuzíny a sedany

Mercedes-Benz Trieda S sedan

Nová trieda S sí získava uznania karosériou elegantných tvarov, ultramoderným interiérom, vyspelými motormi, kvalitným podvozkom, ale najmä sofstikovanými bezpečnostnými, asistenčnými a komfortnými systémami. Spomeniem podvozok, ktorý mení tuhosť na základe kamery sledujúcej kvalitu povrchu vozovky.
Malé SUV a crossovery

Peugeot 2008

Nový Peugeot 2008 má výnimočný dizajn exteriéru, výnimočný i-Cocpit s možnosťou prístrojového štítu s trojrozmerným zobrazovaním údajov a výborne vyladený podvozok. K dispozícii je s benzínovým, dieselovým aj čisto elektrickým pohonom.
Stredne veľké SUV a crossovery

Hyundai Tucson

Nový Tucson svojim dizajnom polarizuje spoločnosť, no zdá sa, že vás – našich čitateľov – presvedčil. A my v redakcii tomu rozumieme. Po každej stránke je totiž vyzreté auto. Presvedčil nás napríklad tempomat s vedením v jazdnom pruhu, ktoré fungovali hladko a presne.
Veľké SUV a crossovery

Kia Sorento

KIA Sorento má nekonfliktný dizajn, ktorý sa páči na všetkých svetadieloch, pekná prístrojová doska, obrovský vnútorný priestor, komfortný posed za volantom a vyzretá technika. To základné atribúty, ktorými oslovuje nové Sorento..
MPV a kombi

Volkswagen Arteon Shooting Brake

VOLKSWAGEN Arteon Shooting Brake Kombíky už nemusia byť v prvom rade veľké, nikto v nich už nepreváža chladničku. Do popredia sa dostávajú štýl a jazdné vlastnosti. Arteon Shooting Brake to pochopil, jeho úspech je teda celkom pochopiteľný.
Off-roady

Land Rover Defender 110 a 90

LAND ROVER Defender 110 a 90 Nový Defender predstavuje celkom nový dizajn a celkom nový prístup k prekonávaniu terénnych prekážok. Namiesto surovej mechaniky totiž v teréne využíva sofstikovanú elektroniku. Dôležité je, že celkom inak jazdí aj na ceste – oveľa stabilnejšie, bezpečnejšie a komfortnejšie ako predošlé generácie.
Kabriolety a roadstery

Porsche 911 Targa

Medzi kabrioletmi a roadstermi zvíťazilo nové Porsche 911 Targa. Podľa nás je najkrajšia Targa akú kedy Porsche vyrobilo. Doležitejšie však je, že jazdí ako každé iné Porsche – geniálne.
Grand Prix

Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic

MERCEDES-BENZ GLE 350 de 4Matic je prvým z rodiny novej generácie plug-in hybridov Mercedes-Benz. Voči starším generáciám aj voči konkurentom má výhodu takmer dvojnásobného dojazdu na jedno nabitie a v zlomku času nabíjania. GLE prejde na jedno nabitie zhruba 100 km a akumulátor nabijete za pol hodiny.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov