Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Kushaq – Indická Škoda odhaľuje interiér

Škoda Kushaq je nové SUV českej automobilky určené na Indický trh. Oficálna premiéra sa uskutočné 18. marca 2021. Škoda odhaľuje interiér tejto novinky.

Zatiaľ iba v podobe oficiálnej dizajnovej štúdie, a aj tá mnohé naznačuje. Napríkald, že dominantou prístrojového panelu bude veľký samostatne stojací displej infotainmentu s uhlopriečkou 10 palcov (25,4 cm) – podobne ako je to v ostatných aktuálnych modeloch

značky. Dizajnová skica  interiéru jasne ukazuje aj charakteristickú líniu, ktorá prechádza pod obrazovkou a kopíruje symetrický motív masky chladiča Škoda. Rozmery modelu Kushaq zodpovedajú automobilom strednej triedy, vďaka čomu nový model SUV pre indický trh poskytuje okrem veľkorysého vnútorného priestoru aj množstvo odkladacích priestorov a detailov Simply Clever, typických pre značku Škoda.

Pripomeňme, že Škoda Kushaq, podobne ako ďalšie veľkosériové modely v rámci projektu INDIA 2.0 sú skonštruované na lokálne vyvinutej a vyrábanej platforme MQB-A0-IN. Táto verzia modulárnej stavebnice koncernu Volkswagen spĺňa nové, prísnejšie bezpečnostné a emisné normy platné v Indii. Pri nových modeloch výrobca plánuje dosiahnuť vysokú úroveň lokalizácie 95 %, preto aj ich technický vývoj prebieha v Technologickom centre spoločnosti Škoda Auto v Púne.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov