Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Singer + Tuthill Porsche = Terénny špeciál ACS

Biely je na rely jazdu v púšti, červený skôr na asfaltové a šotolinové cesty.

Kalifornská spoločnosť Singer Vehicle Design spojila svoje know-how so značkou Tuthill Porsche, aby spoločne vytvorili dva terénne špeciály pre neznámeho zákazníka. Ako vzor poslúžil model Porsche 964 z roku 1990.

Firma Singer Vehicle Design, ktorá vznikla v roku 2009 v Los Angeles, sa špecializuje hlavne na úpravu ikonického vozidla Porsche 911. Pri stavaní nového modelu pomáhal aj Richard Tuthill, šéf impéria Tuthill Porsche, kde sa kreujú a upravujú aj stuttgartské vozidlá pre rely. Výsledkom ich najnovšej transformácie sú dva prerobené špeciály určené do náročného terénu s názvom All-Terrain Competition Study (ACS).

Pre šťastného majiteľa na objednávku tak boli vytvorené dva podobné, ale trochu rozdielne unikáty. Biely je určený na rely jazdu v púšti, červený skôr na asfaltové respektíve šotolinové cesty. Oba modely si ponechávajú kúzlo starého Porsche, len mu pridávajú off-roadový dizajn vrátane veľkých kolies, masívnych nárazníkov a nálepiek s číslami a nápismi. V útrobách oboch vozidiel nájdete motor boxer 3,6 litra s dvoma turbami a celkovým výkonom 450 koní.

Agregát poháňa všetky štyri kolesá cez päťstupňovú sekvenčnú prevodovku. Nádrž na benzín je pochopiteľne obrovská a vo vozidle nájdete aj dve plnohodnotné náhradné kolesá. Všetky postupy pri stavbe sa dokumentovali, takže v prípade záujmu, nie je problém rovnaký automobil na objednávku opäť vyrobiť. Karosárske panely sú karbónové a podpiera ich pretekársky rám schválený Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA).

Rovnako na tom sú aj škrupinové sedadlá. Kované šestnástky sú v tomto prípade obalené pneumatikami BFGoodrich a za nimi sa nachádzajú štvorpiestkové brzdy s dvojdielnymi vetranými kotúčmi na oboch nápravách. Nechýbajú ani dve plnohodnotné rezervné kolesá a kompletná bezpečnostná výbava vrátane hasiaceho systému. Športové úpravy vozidla pokračujú aj v interiéri. Vo vnútri je všetko moderné a súčasne zladené s pretekárskym špeciálom – off-roadom. Oficiálnu cenu upravených terénnych modelov zatiaľ nezverejnili.

-jj-, Zdroj a foto: Singer, Porsche, Motortrend, Designmag,

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov