Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Polestar 1 – Prvý a posledný hybrid zmizne z trhu

Polestar 1 – prvý samostatný modelu značky prislúchajúcej k automobilke Volvo, ktorý je ešte stále k dispozícii je plug-in hybridom. Výrobca avizuje, že odteraz budú všetky nové modely plne elektrické.

Polestar 1 uzrel svetlo sveta ešte v roku 2017. Bolo prvým modelom značky oddelené od krídiel Volva. Je poháňaný preplňovaným dvojlitrom a dvoma elektromotormi. Možno mi budete protirečiť, ale myslím si, že bol, resp. ešte je jeden z najzaujímavejších plug-in hybridov dostupných na trhu. Jeho výroba však už v tomto roku skončia.

V oficiálnej tlačovej správe zástupcovia značky ubezpečujú, že všetko ide podľa plánu – trhový život Polestar 1 mal trvať 4 roky a teraz sa končí. A hoci to nie je najdôležitejšie alebo najobľúbenejšie auto v histórii, mnohým ľuďom pravdepodobne bude chýbať výkon 628 koní a veľký, pre plug-in hybrid, elektrický dojazd takmer 100 km.

Odteraz budú všetky nové modely značky plne elektrické. Žiadny z nich však priamo nenahradí kus, ktorý vizuálne pripomína Volvo S90 s karosériou kupé.

Zdroj: Polestar

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov