Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Indian Chief – Pocta minulosti, oslava budúcnosti

Indian Motorcycle predstavil tri nové modely z rodiny Chief. Každý osloví niečím iným.

Presne pred sto rokmi, v roku 1921, predstavila spoločnosť Indian Motorcycle ikonický model Chief, jeden z najstarších a najvýznamnejších motocyklov všetkých čias. Teraz, pri príležitosti tohto jubilea, zaraďuje do modelového radu tri celkom nové modely Chief – Dark Horse, Bobber Dark a Super Chief Limited. Všetky spájajú ikonický štýl amerického V-Twinu s modernými jazdnými vlastnosťami a technológiami. Dizajn reprezentuje vkusnú jednoduchosť slávnych časov americkej motocyklovej kultúry.

Klasika a moderna v jednom

V zmysle tradícií sú všetky modely Chief postavené na rúrkovom ráme a poháňané vzduchom chladeným dvojvalcom Thunderstroke 116 s obrovským krútiacim momentom 162 Nm a dvoma výfukmi na pravej strane. Motorky charakterizuje krátky rázvor osí kolies 1 626 mm a extranízky posed 662 mm. Zadný blatník je skrátený, zadné tlmiče majú nastaviteľné predpätie, palivová nádrž má 15 litrov. Samozrejmosťou je LED osvetlenie, bezkľúčové štartovanie, tempomat, tri mapy motora – Standard, Tour a Sport. Zaujímavosťou je infotainment Ride Command s okrúhlym displejom s priemerom 101 mm, ktorý môžete ovládať pomocou ovládačov na riadidlách alebo prostredníctvom digitálneho dotykového IPS displeje. Displej ponúka niekoľko štýlov zobrazenia vrátane dvoch rôznych konfigurácií ukazovateľov informácií o motocykli a jazde, či pokynov navigácie. V spojení s bezdrôtovým interkomom v prilbe môžete ovládať hudbu cez systém Ride Command, a to po spárovaní telefónu cez Bluetooth alebo USB. Informácie z telefónu, nielen prichádzajúce hovory, ale výpis posledných hovorov, kontakty a histórie správ sa zobrazujú priamo na displeji a môžu byť prijímané a odmietané cez systém Ride Command.

Chief Dark Horse

Indian Chief Dark Horse charakterizuje surovo mechanický dizajn, zvýraznený širokými riadidlami, 19 palcovými liatymi ráfikmi, stupačkami a nožným ovládaním brzdy i radenia so strednou montážou, štíhlym krytom predného svetlometu a sólo sedadlom v štýle bobber. Chief Dark Horse sa dodáva v troch farebných prevedeniach – Black Smoke, Alumina Jade Smoke a Stealth Gray.

Chief Bobber Dark Horse

Chief Bobber Dark Horse charakterizujú riadidlá Mini-ape hanger, ktoré spolu s predsunutými stúpačkami, nožným ovládaním brzdy a radenia poskytujú jezdcovi vzpriamenejšiu pozíciu. Bobber jazdí na 16 palcových vypletaných ráfikoch a navyše má kryty prednej vidlice a zadných tlmičov, a je vybavený veľkým krytom predného svetlometu a kaplnkou. Chief Bobber Dark Horse sa dodáva v troch farbách – Black Smoke, Titanium Smoke, a Sagebrush Smoke.

Indian Motorcycle – Majte svoj vlastný názor!

Super Chief Limited

Model Super Chief Limited bol navrhnutý s dôrazom na komfort a odlišuje sa rýchlo demontovateľným plexištítom, čiernymi koženými bočnými brašňami, sedadlom s opierkou spolujazdca, plochými stupačkami na nohy a tradičnými riadidlami v štýle cruiser. Super Chief Limited má 16 palcové vypletané kolesá, veľký kryt predného svetlometu s kapličkou, kryty prednej vidlice a kompletne pochrómovaný výfuk s prémiovým spracovaním. Super Chief Limited sa dodáva takisto v troch farebných prevedeniach – Black Metallic, Blue Slate Metallic a Maroon Metallic.

Príslušenstvo

Indian je známy širokou ponukou doplnkov, k modelom Chief si môžete vybrať z viac ako 70 položiek, vrátane doplnkov navrhnutých exkluzívne pre tento model, podobne o niekoľko produktov, dostupných taktiež pre modely Scout alebo stroje s motormi Thunderstroke. V ponuke sú prvky v dvoch kategóriách. V kategórii štýl sú zadné nosiče a brašne, nízke či stredne vysoké prelxištíty, rôzne typy riadidiel…, v kategórii operadlá pre spolujazdca, opierky nôh, svetlomety atď. Okrem toho si u predajcov značky Indian Motorcycle môžete vybrať z širokej ponuky oblečenia.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov