Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


OSRAM: Inteligentné nabíjačky autobatérií

Pri elektromobiloch a hybridných vozidlách je batéria oveľa dôležitejšia a drahšia súčasť automobilu ako kedykoľvek predtým. Inteligentné nabíjačky ponúkajú chytré režimy nabíjania, ktoré zodpovedajú typu batérie a udržujú jej optimálny stav.

Vybitá batéria je problém, s ktorým sa dá celkom ľahko vysporiadať, ak je vodič pripravený. Najrýchlejšou cestou z ťažkostí je použitie štartovacieho zdroja, ktorý umožní okamžité naštartovanie motora. Aby sa ale takéto situácie neopakovali, stojí za to zaobstarať si inteligentnú nabíjačku batérií, ktorá ju nielen nabije, ale tiež udrží v dobrom stave aj počas dlhšej odstávky vozidla. Inteligentné nabíjačky OSRAM BATTERYcharge nabíjajú všetky typy batérií, vrátane lítium-iónových, a to od 6V, cez 12V batérie s kapacitou až 170 Ah až po 24V batérie s kapacitou 70 Ah.

Všetky modely majú záložnú funkciu, ktorá pomáha chrániť batériu pred vybitím v zime alebo pri dlhších odstávkach. Nabíjačky majú jasný LCD displej s podsvietením a všetky funkcie možno ovládať jediným tlačidlom. Majú aj ochranu, ktorá zabraňuje poškodeniu elektrického systému proti účinkom pri prepólovaní alebo skratu. Keď je nabíjačka zapnutá, spustí viacstupňový nabíjací cyklus a automaticky prejde do udržiavacieho režimu, akonáhle je batéria plne nabitá – to zabraňuje prebíjaniu. Lítiové batérie sa nabíjajú v 7 krokoch, zatiaľ čo najbežnejšie olovené batérie/AGM v 9 krokoch.

OSRAM BATTERYcharge sú kompatibilné s vozidlami so systémom štart-stop. Súčasťou ich vybavenia je okrem klasických kliešťových konektorov tiež kábel s kruhovými svorkami, ktorý je možné natrvalo inštalovať do automobilu, aby sa pripojenie nabíjačky uľahčilo.

 

Viac informácií nájdete tu: http://bit.ly/2JR3GoL

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov