Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Kona Electric: Päť hviezdičiek v hodnotení Green NCAP

Hyundai KONA Electric získal najvyššie hodnotenie od nezávislej organizácie Green NCAP, ktorá hodnotí vozidlá na základe ich energetickej účinnosti a emisií.

Hodnotenie vychádzalo z troch indexov, z ktorých každý obsahoval niekoľko metrík: čistý vzduch, energetická účinnosť a skleníkové plyny. Ako vozidlo s nulovými emisiami získal Hyundai Kona Electric najvyššie známky za čistý vzduch a skleníkové plyny.

Green NCAP vo svojej správe napísal, že rovnako ako u všetkých ostatných vozidiel s výhradne elektrickým pohonom, ani pri modeli Kona Electric neexistujú žiadne výfukové emisie. Preto dostalo vozidlo maximum bodov za čisté ovzdušie a skleníkové plyny. Elektrické vozidlá musia na svoj pohyb spotrebovať energiu, ale aj tu zostáva účinnosť modelu Kona v zóne, v ktorej sa dosahuje maximálny počet bodov: <30 kWh / 100 km.

Sme radi, že Kona Electric získala v hodnotení Green NCAP päťhviezdičkové hodnotenie. To len dokazuje, že naše čisto elektrické SUV nie je len ekologické z pohľadu tvorby emisií, ale je zároveň výborným vozidlom s vynikajúcou účinnosťou,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. „Ide o pozoruhodný úspech v našom roku elektrifikácie a je ďalším dôkazom nášho vedúceho postavenia v oblasti budúcej mobility.“

Hyundai Kona Electric

Kona Electric je druhým modelom Hyundai, ktorý získal maximálne päťhviezdičkové hodnotenie. V roku 2019 Green NCAP udelil najvyššie hodnotenie aj batériovo-elektrickej verzii Hyundai Ioniq.

Green NCAP je nezávislá iniciatíva, ktorej cieľom je podpora vývoja automobilov, ktoré sú čisté, energeticky účinné a nezaťažujú životné prostredie. Organizácia využíva širokú škálu testov, ktoré idú nad rámec zákonných testov a prostredníctvom informácií pre spotrebiteľov odmeňujú výrobcov, ktorých vozidlá idú nad rámec minimálnych požiadaviek.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov