Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lancia prežije, bude prémiová

Zdalo sa, že Lancia, ktorá v súčasnosti ponúka iba jeden model, mala byť prvým obetným baránkom aliancie Stellantis medzi FCA a PSA.

Kedysi legenda, dnes extrémna zriedkavosť, ktorú si ťažko niekto pamätá z dôb dávnej slávy. Aktuálna ponuka Lancie je obmedzená iba na domáci taliansky trh a sortiment predstavuje iba jedno jediné vozidielko – model Ypsilon, ktoré sa mimochodom vyrába v poľskej továrni v Tychoch, preto ich môžete vidieť naložené na kamiónoch prúdiacich cez naše územie.

Koniec predpokladala väčšina, keďže čísla hovorili jasne. To čo  teraz preniklo na svet, čakal málokto. Značka si získala nielen prestížne miesto v portfóliu, ale aj nového šéfa.

Lancia, aj keď je na okraji Európy a taktiež vo svete, pre domácich zákazníkov stále znamená veľa. To je pravdepodobne dôvod, prečo FCA stále udržuje značku nažive a spojenectvo s PSA  v tejto veci nič nezmení.

Zabudnutá Lancia Hyena Zagato ide do aukcie

Lancia spolu s francúzskym DS a talianskou sestrou Alfa Romeo bude v ponuke koncernu klasifikovaná ako prémiová značka. Lancia má navyše dokonca svojho vlastného šéfa. Je ním Luca Napolitano, ktorý predtým šéfoval Fiatu, Abarthu a Lancii.

Isté však je, že Lancia prežila ďalšie ťažké obdobie, otázne je však dokedy a čo s tým ďalej spravia. S jedným konštrukčne starým modelom, už ani s nie veľkou výbavou dieru do sveta nespravia a myslím si, že na to, aby obnovili dávno zašlú slávu budú potrebovať enormné množstvo prostriedkov.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov