Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toto je 7 finalistov ankety Európske Auto roka 2021. My už víťaza máme!

Po decembrovom predstavení 29 kandidátov známej ankety Európske Auto roka tu máme už len 7 finalistov.

V podstate to znamená, že len štvrtina z pôvodného osadenstva smeruje do finále, ktorého oficiálny výsledok budeme poznať už 1. marca. Anketa, ktorá niekoľko rokov dotvára svetoznámy Autosalón Ženeva, bude prebiehať aj tento rok výlučne online formou. Pozrite si zoznam finalistov.

Citroën C4

Cupra Formentor

Fiat 500


Land Rover Defender

Škoda Octavia


Toyota Yaris


VW ID.3

Ktoré autá by ste posadili na stupne víťazov vy? Ja som už mal možnosť jazdiť na niektorých finalistoch v priebehu minulého roka. Ak by som si mal vybrať 2 autá do svojej garáže, na prvom mieste by bol určite Land Rover Defender, ktorý patrí medzi najuniverzálnejšie autá na trhu. Jeho jedinou nevýhodou je vysoká cena pre bežného smrteľníka. A ako auto pre manželku, priateľku by to bola Toyota Yaris, prípadne pre zábavu by som si volil Toyotu Yaris, ale vo verzii GR.

Hneď za ním by nasledovala Cupra Formentor, Škoda Otavia, Citroën C4, VW ID.3 a nový čisto elektrický Fiat 500. Každopádne, je to čisto moja subjektívna voľba. Predpokladám, že popredné rebríčky premiešajú presadzované elektromobily, čiže VW ID.3 či čisto nový Fiat 500.

Neváhal som osloviť ani svojich kolegov a požiadal som ich o vlastný zoznam víťazov a po spočítaní interných hlasov som dostal toto poradie:

  1. Land Rover Defender – 32 bodov
  2. Škoda Octavia – 27 bodov
  3. VW ID.3 – 25 bodov
  4. Cupra Formentor – 22 bodov
  5. Toyota Yaris – 17 bodov
  6. Fiat 500 – 9 bodov
  7. Citroën C4 – 8 bodov

Navyše, podobnú regionálnu anketu organizuje aj naša redakcia Automagazín už niekoľko rokov. Neváhajte preto klikať na stránku Auto magazín Awards už teraz a presaďte svojho favorita na popredné priečky. Navyše môžete vyhrať zaujímavé ceny.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov