Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz EQB budú vyrábať v Maďarsku

Mercedes-Benz rozširuje výrobu v susednom Maďarsku. Okrem nového modelu EQB postavia modernú karosáreň a začne sa s technologickými prípravami na sériovú výrobu výlučne elektrických modelov.

Nemecký koncern Daimler, ktorého je Mercedes-Benz súčasťou, investuje cca 141 miliónov eur do rozšírenia maďarského závodu, uviedol maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

V Kecskeméte by tak mali začať koncom budúceho roka vyrábať elektromobily. Ale bez vetra sa ani lístok nepohne. Aj maďarská vláda teda musí poskytnúť investičný stimul vo výške 15 miliárd HUF, čo je viac ako 4 milióny eur. Plusom však je, že vďaka tejto investícii sa zabezpečí budúcnosť pre 4400 pracovníkov, čo v dnešnej ťažkej dobe nie je málo.

Mercedes-Benz GLA – Bejby géčko

Okrem toho sa postaví karosáreň a začne sa s technologickými prípravami na sériovú výrobu čisto elektrických modelov. Podľa šéfa fabriky v Kecskeméte Christiana Wolffa sa tam bude produkovať kompaktné športovo-úžitkové vozidlo EQB. Sériová výroba by sa mohla spustiť v poslednom štvrťroku 2021. Model by mal mať svetovú premiéru na jar 2021.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov