Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Black Badge: Neon Nights

Nie je to tak dávno, čo bolo nemysliteľné priradiť luxusnej limuzíne krikľavo žiarivú farbu. Časy sa však menia! Dôkazom je pestrá paleta odtieňov Neon Nights u obľúbeného vozidla Rolls-Royce Black Badge.

Novo vyvinutá farba v zákazníckom programe Bespoke môže byť aplikovaná na Black Badge varianty vozidiel Wraith, Dawn a Cullinan – temnejší a ostrejší „enfant-terrible“ z rodiny Rolls-Royce. Inšpiruje sa prírodnými farbami, a to napríklad austrálskou rosničkou zelenou, havajskými kvetmi či exotickými motýľmi.

Vďaka tomu sa ukazujú Black Badge vozidlá v odvážnejších farbách, čo isto ocenia najmä klienti, ktorí preferujú status odlišnosti,“ skonštatoval Sami Coultas, dizajnér zákazníckeho programu Bespoke Colour & Trim spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars. Akákoľvek predstava, že všetky varianty Rolls-Royce Black Badge musia byť zásadne čierne, je teraz s využitím odtieňov Neon nights“ kompletne vyvrátená.

Odtiene, ktoré boli pôvodne vytvorené pre klientov v Spojených štátoch amerických, majú po celom svete tri ďalšie iterácie každej farby, čo umožňuje obmedzený počet len štyroch kusov jednej farby. Nové farby boli využité v prípade modelov vozidiel Wraith, Dawn a Cullinan Black Badge, pričom každá je v inom odtieni inšpirovaná prírodnými farbami.

Wraith Black Badge bol prevedený v odtieni Lime Rock Green, čo je takmer reflexná zelená farba inšpirovaná spomínanou žabou od protinožcov, s ktorou sa Sami Coultas, špecialista na farby zákazníckeho programu Bespoke, po prvý raz stretol pri ceste do Tamworthu severne od Sydney. Interiér je potiahnutý kožou Scivaro Grey s jemným prešívaním a lemovaním v odtieni Lime Rock Green.

Úchvatný červený odtieň Eagle Rock Red, vytvorený pre Dawn Black Badge, napodobuje kvetiny ‘Ōhi‘a lehua, čo je stále zelený strom pochádzajúci z Havajských ostrovov. Interiér je vyvedený v koži v odtieni Selby Grey s prešívaním a lemami vo farbe Koi Red. Pre Cullinan sa Bespoke tím inšpiroval exotickým motýľom Retus Periander, ktorý sa vyznačuje modrými až kovovými odtieňmi krídiel a vyskytuje sa takmer v celej Strednej a Južnej Amerike.

Živosť jeho krídiel je verne zachytená v povrchovej úprave Mirabeau Blue pre Cullinan. Kožený interiér je vyvedený vo farbe Arctic Blue s detailami v už spomínanej zelenej Lime Rock Green, čo vytvára zaujímavý dramatický kontrast. Vo všetkých týchto vozidlách je prístrojová doska ozdobená pôsobivou grafikou. Špeciálny lak vytvára intenzívnu neónovú žiaru a pri rýchlej jazde efektne skresľuje umelé osvetlenie.

Inšpiruje sa prírodnými farbami, a to napríklad austrálskou rosničkou zelenou, havajskými kvetmi či exotickými motýľmi.

Automobily v edícii Neon Nights nasledujú vozidlá Black Badge, ktoré zaujali laickú i odbornú verejnosť na akcii v americkom Pebble Beach v roku 2019. Práve tam boli vystavené modely Ghost, Dawn a Wraith ukázané v zákazníckych kovových pastelových farbách. Dopyt po týchto farbách bol natoľko výrazný, že sa na vývoji ďalších odtieňov naďalej pracovalo a vznikla tak nová paleta pre sériu vozidiel Black Badge. K dispozícii budú po celej planéte len tri exempláre z každej farby.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce,

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov