Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Tucson Plug-in Hybrid – Poznáme nové detaily

Hyundai odhalil ďalšie detaily o novom Tucson Plug-in Hybrid, ktorý bude k dispozícii od jari 2021.

Plug-in hybridný pohon predstavuje nový míľnik v rade Tucson,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. „S benzínovým a naftovým mild hybridom, full-hybridným a plug-in hybridným pohonom ponúka nový Tucson najširšiu škálu elektrifikovaných pohonných jednotiek vo svojom segmente. Toto je len ďalší dôkaz záväzku spoločnosti Hyundai k elektromobilite. “

Kombinovaný výkon až 265 k

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid bude vybavený výkonným pohonným ústrojenstvom. Je založený na tretej generácii 1,6-litrového benzínového motora T-GDi Smartstream. Ten je spojený so 66,9 kW elektrickým motorom s maximálnym krútiacim momentom 304 Nm a 13,8 kWh lítium-polymérovou batériou. Kombinácia benzínového motora a elektromotora poskytuje maximálny výkon 265 k a najvyšší krútiaci moment 350 Nm.

Systém je spojený so šesťstupňovou automatickou prevodovkou a štandardne aj pohonom všetkých kolies.

Nový Tucson Plug-in Hybrid je tiež vybavený klapkou Active Air, ktorá upravuje nasávanie vzduchu v závislosti od teploty chladiacej kvapaliny motora, rýchlosti vozidla a pod.

Vodiči môžu tiež sami prepnúť na plne elektrickú jazdu stlačením príslušného tlačidla, pričom môžu využívať plne elektrický dojazd viac ako 50 km (interný odhad WLTP). Vybavený palubnou nabíjačkou s výkonom 7,2 kW, môže byť Tucson Plug-in Hybrid nabíjaný na nabíjacích staniciach pre elektromobily alebo pomocou domácej nabíjačky, tzv. wall boxu.

4WD ako štandard

Tucson je vybavené technológiou pohonu všetkých kolies Hyundai HTRAC a voličom režimu Terrain Mode. HTRAC dokáže variabilne distribuovať hnaciu silu na predné a zadné kolesá v závislosti od podmienok trakcie a charakteru jazdy, zatiaľ čo volič režimu Terrain Mode optimalizuje výkon, krútiaci moment a brzdenie v závislosti od typu povrchu, ktorý vodič nastaví.Na želanie dodávané elektronicky riadené odpruženie (ECS) využíva technológiu adaptívneho tlmenia, ktorá poskytuje všestranné jazdné vlastnosti v závislosti od situácie a preferencií vodiča. ECS automaticky a nepretržite ovláda tlmiče vozidla, aby maximalizoval jazdný komfort a výkon. Vodiči môžu tiež upraviť ECS a charakteristiky riadenia výberom režimu Eco alebo Sport.

Dynamický Hyundai Tucson N Line už čoskoro

Smart technologický hrdina

Celý rad technologických funkcií zameraných na človeka umožňuje intuitívne užívateľské prostredie, vrátane 10,25-palcovej digitálnej prístrojovky a 10,25-palcového centrálneho AVN displeja so službami konektivity Hyundai Bluelink®. Používatelia služby Bluelink® môžu tiež skontrolovať úroveň nabitia batérie v novom Tucsone Plug-in Hybrid a spravovať nastavenia nabíjania prostredníctvom aplikácie.

Špičkové asistenčné systémy a prvky aktívnej bezpečnosti radia nový Tucson medzi najbezpečnejšie vozidlá na trhu. Diaľkový inteligentný parkovací asistent (RSPA) umožňuje, že vozidlo dokáže samé bez zásahu vodiča zaparkovať aj vyparkovať, čo v zložitých parkovacích situáciách znižuje tlak na vodiča. Asistent pre jazdu na diaľnici (HDA) udržuje auto v strede jazdného pruhu. Asistent pre predchádzanie kolíziám pri parkovaní, ktorý je k dispozícii výhradne pre Tucson Plug-in Hybrid, pomáha predchádzať kolíziám s prekážkami vzadu pri cúvaní pri nízkej rýchlosti. Systém vydáva zvukové a vizuálne výstrahy a podľa potreby zabrzdí. Celý rad ďalších bezpečnostných prvkov prispieva k zlepšeniu viditeľnosti, ochrane cestujúcich na predných aj zadných sedadlách a predchádzaniu kolíziám.

Dynamický Hyundai Tucson N Line už čoskoro

Zdroj: Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov