Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aston Martin Vantage Legacy Collection: Óda na športové úspechy

Trojica športových vozidiel je založená na cestných modeloch V8 Vantage.

Automobilka Aston Martin uviedla na trh špeciálnu edíciu troch vozidiel s názvom Vantage Legacy Collection. V podstate ide o reakciu na najväčšia pretekárske a súťažné úspechy v histórii tejto luxusnej značky.

Britskej automobilke sa v posledných rokoch darí vo vytrvalostných pretekoch. V sezónach 2009 – 2018 ovládol Aston Martin dvakrát slávne preteky 24h v Le Mans, získal sedem titulov majstra sveta a triumfy v britskom šampionáte GT, GT World Challenge a European Le Mans Series.

Model Vantage zbiera úspechy hneď v niekoľkých rôznych prevedeniach a všetky sú vo svojich kategóriách natoľko úspešné, že to z Vantage robí najúspešnejší pretekársky automobil v histórii značky Aston Martin. V limitovanej edícii Vantage Legacy Collection sa zákazníci a potenciálni klienti môžu tešiť na modely Vantage GT4, V12 Vantage GT3 alebo V8 Vantage GTE. Všetky tri klenoty v jednotnom dizajnovom šate.

Trojica športových vozidiel je založená na cestných modeloch V8 Vantage .Tie boli špeciálne upravený v dielňach Aston Martin Racing. Práve v týchto dielňach zvyčajne stavajú svoje okruhové a pretekárske špeciály určené pre najsledovanejšie preteky po celom svete.

Tieto automobily spája okrem rovnakej farebnosti a designérskych prvkov tiež úplne nový podvozok, prítlačné krídla, špeciálne kolesá, farebnosť a ďalšie ozdobné prvky. „Pre zberateľov predstavuje táto trojica Aston Martin Racing Vantages najvyššiu poctu na poli medzinárodných pretekov športových vozidiel.“ povedal na úvod David King prezident divízie Aston Martin Racing

Britskej automobilke sa v posledných rokoch darí vo vytrvalostných pretekoch.

Aston Martin od tej doby zaznamenal rekordné počty titulov majstra sveta s preplňovaným motorom V8 Vantage súčasnej generácie. Kolekcia Legacy je preto nádherným znamením pre toto úžasné auto,“ pokračoval šéf ostrovnej divízie Aston Martin Racing.

-jj- zdroj a foto: Aston Martin

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov