Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ťahač vypadol z mosta, pomôcť prišla „Čína“

Ťahač vypadol z viaduktu a visel na prívese. Stalo sa to ešte 26. novembra na východe Ukrajiny asi 30 kilometrov od Mariupolu.

Ako sa ukázalo, vodič nákladného vozidla stratil pri prechádzaní nadjazdom kontrolu nad vozidlom. Jeho ťahač prerazil zvodidlá a zletel z cesty skoro až na zem, situáciu však zachránil príves. Trojnápravový sklápač visiel z nadjazdu a prives ostal šprajcnutý na betóne telesa mostu.

Vodič nákladného vozidla sa nezranil. Ťahač visel tak nízko, že vodič mohol otvoriť dvere a vyskočiť z vraku do bezpečia. Pravdepodobnou príčinou nehody bola rýchlosť, ktorú vodič neprispôsobil stave a povahe vozovky, keďže sa na nadjazde vytvorila poľadovica. Na to pri jazde po mostoch v zimnom období nezabúdajte.

O odtiahnutie nákladného vozidla späť na cestu sa postarali štátne služby vrátane hasičského vozidla a  žeriavu z Donecka. A tu sa okamžite objaví kuriozita o pôvode nákladných vozidiel. Čo je na naše pomery zvláštne , tak použitá technika, ako  aj samotný kamión, má exotický pôvod.

Havarovaným ťahačom  je čínske Howo H7, ktorý sa čoraz viac objavuje na ukrajinských cestách. Za ním bol zapriahnutý aj turecký príves Özgül. Žeriav na hasičské auto vyrobila spoločnosť Zoomlion, ktorá je čuduj sa svete tiež z Číny a miestni hasiči prišli na technike bieloruskej značky MAZ.

Čo si myslíte o tejto technike pôvodom z Číny, alebo bývalých krajín ZSSR? Či už ťahače, alebo aj záchranárska technika… malo by to v našich končinách úspech ako náhrada za často prestarnutú techniku?

Foto: FB DTP.mariupol

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov