Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Vision Renndienst: Štúdia elektrického vanu

Ľudia po celom svete milujú náš nestarnúci a inovatívny design.

Automobilka Porsche vydala knihu Porsche Unseen. Už podľa anglického prívlastku z názvu zaujímavej publikácie je zrejmé, že nemecká značka takto prezentuje doteraz nezverejnené koncepty z posledných pätnástich rokov.

Celkovo sa motoristickí fajnšmekri môžu tešiť na pätnásť utajených štúdií z rokov 2005 až 2019. Ako prvú vám predstavíme elektrickú dodávku Porsche Vision Renndienst. Koncept vanu do zásuvky vznikol pred dvoma rokmi. V podstate sa jedná o rodinné vozidlo pre poltucet pasažierov s výrazne futuristickými dizajnérskymi prvkami.

Ľudia po celom svete milujú náš nestarnúci a inovatívny design. Vizionárske koncepčné štúdie sú základom nášho úspechu,“ uviedol pre oficiálne stránky Porsche jeden z hlavných členov predstavenstva Oliver Blume. Porsche venuje okrem kníh a dokumentov exkluzívnym projektom aj výstavu vo svojom stuttgartskom múzeu, ktorú otvorí v budúcom kalendárnom roku.

Model Porsche Vision Renndienst aplikuje tradičné tvaroslovie značky do nečakaného segmentu rodinných vozidiel. Atraktívnu elektrickú dodávku a jej náčrty nikdy nezverejnili, lebo od nej automobilka rovnako ako od mnohých ďalších modelov upustila. Dizajnérsky jazyk Porsche sa tu prejavuje v aerodynamických tvaroch trochu pripomínajúcich raketoplán.

Nezrealizovaná štúdia ukazuje, ako je možné DNA značky previesť v podstate na akýkoľvek segment. Hoci kompetentní z Porsche odhalili len exteriér, značnú pozornosť púta posuvné otváranie dverí a zadné línie svetlometov, pričom interiér automobilka podrobne popísala.

Celkovo sa motoristickí fajnšmekri môžu tešiť na pätnásť utajených štúdií z rokov 2005 až 2019.

Šofér by v tomto aute sedel centrálne a interiér by bol otvorený a variabilný. Vďaka elektrickému pohonu s uloženými batériami v podlahe by mohol byť veľkorysý priestor určený k pohodlnému cestovanie. Možno sa v budúcnosti podobnej produkčnej verzie ešte dočkáme.

-jj-, zdroj a foto: Porsche, Electrek.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov