Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën C3 – Individualita i tradícia

Citroën C3 patrí k najpredávanejším kompaktným automobilom. Najnovšia verzia ho posúva na ešte vyššiu úroveň!

Možno to poznáte: obdivujete susedovo auto, no súčasne by ste nechceli mať rovnaké. Skvelou možnosťou je pre vás nový Citroën C3. Uznajte sami: až 97 kombinácií personalizácie vám určite umožní výrazne sa odlíšiť od svojho okolia. Navyše za výbornú cenu a so štvorročnou zárukou. Ale poďme po poriadku…

Smelý vzhľad

Citroën C3 vyzerá čoraz mocnejšie a odvážnejšie. Nové grafické prvky jeho vzhľad opäť priblížili súčasnému trendu SUV. Výraznú zmenu podstúpilo predné čelo. Nešetrí odvážnosťou a dynamickosťou, tvarovo inšpirovanou úspešnou štúdiou CXPERIENCE.

Vysoký komfort

Komfort a Citroën išli vždy ruka v ruka. Citroën Advanced Comfort je program vytvárajúci v kabíne nového modelu C3 doslova obytný priestor s miestom pre päť osôb a ich pohodu na palube. Podľa neho sú vytvorené aj veľkorysé sedadlá s výrazným držaním tela, bedrovou opierkou a v neposlednom rade i so zaujímavým dizajnom. Dennodenné používanie, na ktoré je Citroën C3 vytvorený a predurčený, podstatne spríjemňuje mnoho veľkých odkladacích možností. Spomeňme veľký stredový odkladací priestor, schránku v prístrojovke s objemom 6,25 l, dostatok priestoru vo dverách a v neposlednom rade aj batožinový priestor s objemom úctyhodných 300 litrov. Kto by sa do takého interiéru každé ráno netešil?


Moderná technika

Nový Citroën C3 poháňajú najnovšie motory spĺňajúce normu Euro 6: trojvalcový benzínový PureTech 83 (PureTech 83 S&S s manuálnou päťstupňovou prevodovkou) a 110 (PureTech 110 S&S s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou) i dieselový motor BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S s manuálnou päťstupňovou prevodovkou).

V ponuke je nový model aj so šesťstupňovou automatickou prevodovkou EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6). O bezpečnosť sa tiež stará dvanásť asistenčných systémov. Na novej, vyššej úrovni je v ostatnej generácii aj jednoduchšia a čitateľnejšia ponuka vyspelej konektivity.

Individualista pre každého

Vráťme sa však k možnosti dotvorenia nového Citroënu C3 na svoj obraz. Karoséria môže mať sedem vonkajších farieb. Novinkami sú intenzívne odtiene červená Elixír a modrá Spring. K dispozícii sú ďalej 4 balíky farebných kombinácií Pack color. Zahŕňa orámovanie hmlových svetlometov a ochranných prvkov Airbump. Nový Citroën C3 ponúka v balíku Pack Color aj novú anodizovanú smaragdovú farbu, ktorá dopĺňa čiernu, bielu a červenú farbu. A poďme ďalej: na výber sú štyri farby strechy, tri dekoratívne polepy strechy a tri štýly interiéru, z ktorých dva sú celkom nové. Odporúčam: pozrite si katalóg.

Ceny, ktoré potešia

Prijateľné ceny sú pre Citroën rovnako typické ako komfort a inovácie. Základná verzia so 61 kW (83 k) benzínovým trojvalcom a 5-stupňovou manuálnou prevodovkou má na cenovke 10 690 €. Pozor, ani tu vo výbave nechýba napr. tempomat, asistent rozjazdu do kopca, klimatizácia či upozornenie na nechcené opustenie jazdného pruhu. Pozrime sa aj na opačný koniec cenníka: za 16 290 € je v ňom 81 kW (110 k) benzínový trojvalec so 6-stupňovým automatom v naozaj plnej výbave.

Nový Citroën C3 je teda dobrým pokračovateľom dlhej tradície praktických, pekných, pokrokových a dostupných automobilov tradičnej francúzskej značky.

Zdroj: Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov