Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Monza – Vráti sa legenda ako elektromobil?

Šéf automobilky by v ponuke rád videl opäť aj športové modely.

 

Nemecká značka Opel je od roku 2017 súčasťou francúzskeho koncernu PSA Peugeot Citroen, z čoho pre ňu plynie viacero výhod. V blízkej budúcnosti bude napríklad pre svoje modely môcť využívať novú koncernovú platformu eVMP – Electric Vehicle Modular Platform, určenú špeciálne pre elektrické vozidlá.

Podľa aktuálne dostupných informácii by mala nová platforma umožniť  výrobcom využitie pohonných jednotiek s výkonom až 250 kW. Maximálna kapacita akumulátorov sa má pohybovať na úrovni od 60 do 100 kWh a koncernové elektromobily vraj onedlho zvládnu prejsť vyše 600 kilometrov na jedno nabitie.

Spomínané parametre nadchli aj Michaela Lohschellera, šéfa automobilky Opel. Ten pre nemecké média povedal, že elektromobilita musí byť zábava a musí sa páčiť aj srdcu, nielen mozgu. Nenápadne tak naznačil budúce plány automobilky, v ktorých teda nebude chýbať športovo ladený elektromobil.

Opel Mokka Electric: Batéria 50 kWh a dojazd 322 km

V Nemecku sa okamžite začalo špekulovať, že chystaný elektromobil by mohol niesť názov Monza, pod ktorým poznáme predovšetkým športové kupé z 80-tych rokov.  Úvahy vychádzajú predovšetkým z konceptu, ktorý pod týmto názvom Opel odhalil už v roku 2013.

Vo svete elektromobilov navyše nie je oživenie známeho mena minulosti výnimkou, stačí sa pozrieť na elektrický Ford Mustang či ikonický Hummer. Páčilo by sa Vám ak by túto dvojicu doplnil aj elektrický Opel Monza?

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov