Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Mokka Electric: Batéria 50 kWh a dojazd 322 km

Nemecká automobilka Open, ktorá po novom patrí do skupiny PSA, predstavila ďalší elektromobil. Mokka Electric využíva rovnaký systém pohonu, ako Opel Corsa-e.

S ohľadom na špecifikácie sa v prípade elektromobilu Opel Mokka Electric nejedná o nič prekvapujúce. De-facto ide o obdobu Peugeot e-2008, pričom toto vozidlo do zásuvky využíva rovnaký pohonný systém ako Opel Corsa-e.

Auto sa teda môže pochváliť elektromotorom s výkonom 100 kW/260 Nm, palubnou nabíjačkou 7,4 kW (11 kW za príplatok), batériou 50 kWh (46 kWh využiteľných, CATL, 216 článkov v konfigurácii 108s2p) a rýchlonabíjaním až 100 kW.

Maximálna rýchlosť nového elektromobilu je obmedzená na 150 km/h. Dĺžka vozidla je 4,15 metra, objem batožinového priestoru je 350 litrov. Automobil ponúka tiež adaptívny tempomat a ďalšie asistenčné systémy.

Po prvý raz v histórii ide o model, ktorý bude od začiatku predaja ponúkaný v plne elektrickej verzii. Záruka na batériu je osem rokov. V predaji bude nový elektromobil Opel Mokka Electric od konca roka, k dílerom sa dostane začiatkom budúceho kalendárneho roka.

-jj-, zdroj a foto: Opel

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov