Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Tequila: Ďalší žart aj učebnicová promotion Elona Muska

Vizionár, miliardár, priekopník, fenomén, ale aj recesista. Elon Musk dotiahol do konca ďalší zo svojich úletov, keď uviedol na trh alkoholický nápoj Tesla Tequila. Súčasne to však možno označiť aj za premyslenú reklamu a podporu predaja.

Musk, ktorý v máji tohto roka vypustením rakety Falcon 9 s loďou Crew Dragon ako majiteľ spoločnosti SpaceX odštartoval novú éru nielen súkromného kozmického výskumu, má zmysel pre humor. Potvrdil to už v minulosti svojimi úletmi, keď napríklad svet pobavil šortkami na podpichnutie investorov. Alebo funkciou „prdenia“ v aute, plameňometom, či limitovanou doskou na surfovanie. Pred dvoma rokmi zasa hovoril o vlastnom nápoji Teslaquila, no a teraz exkluzívna fľaša skutočne prišla na trh. Zároveň však z neho rovnako bleskovo zmizla.

Začiatok celej histórie okolo nápoja Tesla Tequila sa datuje do apríla roku 2018, keď si Musk urobil srandu zo všetkých jeho neprajníkov a pochybovačov. Šéf spoločnosti Tesla vtedy na sociálnej sieti Twitter oznámil, že Tesla bankrotuje. Súčasne dodal, že v tejto súvislosti ho našli samého v elektromobile Tesla Model 3 s Teslaquilou. Musk si na spomínaný nápoj mexického pôvodu dokonca obstaral aj ochrannú známku a mal problémy s mexickými regulačnými úradmi pre tvar pôvodnej fľaše. Napokon, sa však na oficiálnom webovom portáli spoločnosti Tesla (www.teslatequila.tesla.com ) objavila fľaša pomenovaná ako Tesla Tequila, a to hneď v štýlovom oranžovom designu pripomínajúcom blesk.

Mal to byť zrejme odkaz na symbol pre elektrickú energiu a elektromobilitu. Vo vnútri tejto fľaše z ručne fúkaného skla sa podľa popisu skrýva 100% de agave añejo tequila, ktorá mieša chute sušeného ovocia, vanilky a škorica. Tesla Tequila zrela 15 mesiacov v sudoch z francúzskeho dubu. A aby Tesla zdôraznila prestíž a eleganciu tohto alkoholického nápoja, rovno k nemu pribalila aj podstavec so svojim logom, vďaka ktorému môže stabilne stáť a robiť radosť všetkým fanúšikom aj zberateľom. Tak ako aj v prípade ostatných doplnkových produktov, ktoré kedy Musk nechal vyrobiť, aj Tesla Tequila sa prakticky okamžite vypredala.

Zákazníkom zjavne nevadila ani cena 250 amerických dolárov (210 eur). Fľaša Tesla Tequila v tvare blesku má na sebe logo značky Tesla a to úplne stačilo. Špeciálny alkohol, ktorý mal byť pre dvoma rokmi narážkou na falošný bankrot firmy, sa vypredala a už zrejme nebude znovu na sklade. To však prirodzene neznamená, že sa Tesla Tequila nebude predávať. Možno nie oficiálnou cestou, ale skôr cez eBay, kde už teraz ľudia predávajú fľaše tohto moku za často až neprimerane vysoké sumy. Navyše, väčšina z nich je prázdná.

Spoločnosť Tesla už dávno nie je len automobilkou na výrobu elektromobilov respektíve batériových článkov pre vozidlá do zásuvky. Napríklad na Britských ostrovoch prenikla do energetického priemyslu, v zámorí nestíha Musk plniť objednávky na inštalované energetické panely pre rodinné domy. Okrem toho už Tesla vyrába svoje elektromobily aj v Číne, kde stojí aj jedna z gigatovárni Tesla. Cenové krivky akcií tejto značky majú regresívny charakter a prakticky dlhodobo rastú, aj preto im odborníci predpovedajú svetlú budúcnosť.

-jj-, zdroj a foto: Tesla, elonmusk/twitter 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov