Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Insignia má odteraz širšiu ponuku motorov

Opel pridáva do portfólia pohonných jednotiek Insignie nový zážihový aj vznetový motor.

Nová zážihová pohonná jednotka poskytuje výkon 125 kW (170 k) a maximálny krútiaci moment 350 Nm už pri 1 500 otáčkach za minútu

Spotreba paliva má pritom byť v kombinovanom cykle NEDC 6,0-6,4l/100km a do ovdušia vypustí 150-145g/km CO2.

Opel ponúka štvorvalcový motor v kombinácii s deväťstupňovou automatickou prevodovkou. V tejto konfigurácii Insignia akceleruje z nuly na 100 km/h za 8,7 s. Maximálna rýchlosť je 228 km/h.

Aj nafta

Nová je tiež verzia naftového 2,0 litrového motora, ktorý je skombinovaný s osemstupňovým automatom a pohonu všetkých kolies. S výkonom 128 kW (174 k) a krútiacim momentom 380 Nm jazdí v kombinovanom režime podľa normy NEDC za 5,1 l/100 km a vypustí 135 g/km CO2.

High-tech systém pohonu všetkých kolies s vektorovaním krútiaceho momentu prenáša optimálny výkon na povrch vozovky za každých podmienok. Maximálna rýchlosť je 223 km/h a šprint z nuly na 100 km/h trvá 8,9 s.

„Nová Insignia sa vyrába v závode v Rüsselsheime od septembra,“ hovorí Andreas Marx, vedúci spoločnosti Opel Germany. „Sme obzvlášť hrdí na našu vlajkovú loď a jej dynamický, a elegantný dizajn. Vďaka dvom novým prírastkom do nášho portfólia pohonných jednotiek si môže každý zákazník zvoliť ideálnu Insigniu pre svoje vlastné potreby.“

Opel ponúka novú Insigniu aj v športovom šate GSi (169 kW/230 k, spotreba NEDC1: kombinovaná 7,0 l/100 km, 159 g / km CO2), Grand Sport a Sports Tourer s novo vyvinutými, mimoriadne účinnými benzínovými a naftovými motormi, ktoré všetky spĺňajú prísnu emisnú normu Euro 6d. Nové prevodovky  navyše ďalej znižujú spotrebu paliva a zároveň zvyšujú komfort. Aktívna mriežka ďalej vylepšuje aerodynamiku novej Insignie. V porovnaní s predchodcom je spotreba paliva NEDC až o 18 percent nižšia. Nová Insignia je preto jedným z najhospodárnejších automobilov vo svojom segmente.

Zdroj: OPEL

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov