Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Wraith Inspired by Earth: Pre zákazníka zo SAE

Britská automobilka Rolls-Royce umožňuje úplne individualizovať podľa želania zákazníka svoje luxusné vozidlá. Pre jedného z Abú Zahí v Spojených arabských emirátov vytvorila model Wraith, ktorý je inšpirovaný planétou Zem.

Limuzína s prívlastkom Inspired By Earth alebo Inšpirovaný Zemou má na kapote satelitný snímok a interiér potom zdobí slnečná sústava. Hoci na prvý pohľad to môže vypadať, že na prednej kapote je skôr veľký biely fľak, jedná sa o satelitný záber Arabského poloostrova, kde ležia aj Spojené arabské emiráty. Mapa nie je obyčajne natlačená, ale maľovaná 100 hodín ručne pomocou americkej retuše (airbrush technika).

Tmavo modrý lak vozidla Royal Blue je ďalej zdobený drobnými motívmi planét nad kľučkami dverí, pričom má evokovať vodu, ktorá zaberá 75 % zemského povrchu. Ručne maľovaná linka, takzvaná coachline, je na dverách prerušená symbolmi všetkých planét slnečnej sústavy. Prirodzene, Pluto v súlade s aktuálnymi vedeckými poznatkami chýba.

Téma sa opakuje aj v interiéri. Slnečnú sústavu nájdeme ešte na štítku na prahu dverí a tiež na kryte, ktorý po stlačení daného tlačidla zacloní obrazovku palubného systému. Obzvlášť impozantná je ďalšia maľba Arabského poloostrova na palubnej doske pred spolujazdcom. Medzi zadnými sedadlami je zase utkaná Zem so svojimi oblakmi. Interiér navodzuje pocit cesty vesmírom, na streche vidíme zase medzi stovkami hviezd celú slnečnú sústavu.

Palubná doska luxusnej limuzíny Rolls-Royce Wraith Inspired by Earth opäť nesie kus Arabského poloostrova doplneného o príjemnú modrú farbu, ktorá sa ideálne hodí ku koženým sedadlám vo farbách púštneho piesku. Modrá na volante opäť patrí vodnému živlu  a najcennejšej tekutine spolu s krvou na našej planéte. Cena špeciálnej úpravy nebola zatiaľ oficiálne zverejnená.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov