Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes Sprinter Classic – definitívne končí po 25 rokoch

Mercedes-Benz Sprinter prvej generácie oslavuje 25. výročie. Zároveň sa objavili informácie o definitívnom konci jeho výroby. Koniec výroby nastane v Rusku, kde ho ešte vyrábal, pod názvom Sprinter Classic.

Nedávno sa objavili oficiálne informácie o tejto téme.  Mercedes-Benz tento krok oficiálne argumentuje rastúcimi požiadavkami ruských zákazníkov. Záujem o 25-ročný model citeľne poklesol a podnikatelia boli namiesto neho ochotnejší si priplatiť za novší model. Nakoniec to dospelo k záveru, že ďalšia výroba Classica nedáva ekonomický zmysel.

Mercedes-Benz Sprinter Classic v Rusku predstavili pred približne 10 rokmi,  aby konkuroval menej drahším modelom, ako je napríklad domáce Gazzele.

Classic bol postavený na modernizovanej prvej generácií, ktorý sa u nás  ponúkal približne v rokoch 2000 – 2006. Dodávku bolo možné objednať iba s motormi 2,1 CDI, ktoré spĺňali emisné normy Euro 5. K dispozícii boli jednoduché ale aj dvojité zadné kolesá. Karoséria bola prispôsobená buď na prepravu tovaru, alebo na prepravu osôb.  Kúpiť ste si ho mohli len v Rusku, v Bielorusku, Arménsku a Kazachstane.

Foto: Mercedes

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov