Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Arkana: Hybridné SUV v štýle juhokórejského kupé

Nový Renault Arkana, SUV coupé značky Renault, prichádza na európsky trhy s hybridnou  pohonnou jednotkou.

Renault Arkana je aktuálne vybavený novou hybridnou pohonnou jednotkou E-Tech Hybrid 140k, 1.3TCe 140k a TCe 160k s 12V mikrohybridnou technológiou. Inovatívna technológia E-Tech Hybrid je už dostupná v modeloch Clio, Captur a Mégan a je predmetom viac než 150 patentov.

Na európskom kontinente nová Arkana postavená na aliančnej modulárnej platforme CMF-B, ktorá je rovnako použitá pre najnovšie generácie modelov Clio a Capture. Nová Arkana disponuje multihybridnou ponukou motorizácii. Motor E-Tech Hybrid 140k a motory TCe 140 a TCe 160 majú 12V mikrohybridný systém.

Pohonná jednotka E-Tech Hybrid bude dostupná naprieč všetkými verziami Renault Arkana v roku 2021 a to vrátane výbavy R.S. Line. Šoféri budú ťažiť z dynamického a prepracovaného designu kombinovaného s technológiou, ktorá garantuje efektívnu spotrebu paliva a optimálnu všestrannosť.

Nová Arkana bude obsahovať preplňovaný zážihový štvorvalcový motor 1.3TCe s priamym vstrekovaním. Bude sa dať kúpiť vo všetkých verziách, je hospodárny a výkonný, no súčasne ponúka skutočné potešenie z jazdy. Spolu s dvojspojkovou automatickou prevodovkou EDC bude k dispozícii najskôr ako verzia s výkonom 140k a potom aj vo verzii 160k.

Čerstvá“ Arkana má tiež jedinečnú a úplne novú technológiu pod kapotou – 1.3TCe s mikrohybridným systémom, ktorý pridáva alternátor-štartér spojený s 12V Li-Ion batériou umiestnenou pod sedačkou spolujazdca. Táto technológia zlepšuje Stop & Start a umožňuje rekuperáciu energie počas brzdenia.

Pomáha rovnako motoru počas fázy s najvyššou spotrebou, keď motor naštartuje alebo pri akcelerácii. Znižuje spotrebu paliva a emisie CO2, zaisťuje plynulejšie štartovanie motoru a vyšší jazdný komfort. Benzínový motor 1.3TCe 140k ponúka 260 Nm krútiaceho momentu dostupného od 1600 otáčok.

Vozidlo je osadené veľkými kolesami s priemerom 690 mm, na dĺžku meria 4568 mm, na výšku má 1571 mm a rázvor je 2 720 mm. Objem batožinového priestoru je 513 l (TCe) alebo 438 litrov (E-Tech). Nová Arkana má digitálnu prístrojovú dosku, ponúka 4,2″, 7″ alebo 10,2″ farebný displej (závisí na výbave). V strede palubnej dosky sa nachádza 7″ alebo 9,3″ displej infotainmentu.

-jj-, zdroj a foto: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov