Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Suzuki Swace: Návrat kombi po 2 dekádach

K širokej palete SUV, crossoverov a kompaktných vozidiel pridáva Suzuki všestranné kombi Swace poháňané pokročilým full-hybridným pohonom. Swace je po SUV strednej triedy – Across druhým modelom automobilky, ktorý vznikol zo spolupráce s automobilkou Toyota.

Jeho predaj na európskom kontinente v začne ešte v závere tohto kalendárneho roka. S modelem Swace sa po 20 rokoch vracia do ponuky značky Suzuki klasické kombi. Ako prvé Suzuki je Swace osadený full-hybridným pohonom s možnosťou čisto elektrickej jazdy. Zvonku Swace kombinuje praktické proporcie so športovým štýlom. Plné boky a rozšírené blatníky vizuálne zdôrazňujú široký rozchod kolies dôležitý pre stabilitu pri jazde v zákrutách.

Pozvoľne sa zvažujúca strecha a proti nej stúpajúce “prelisy” na bokoch dodávajú modelu Swace dynamický strih pri zachovaní veľkej presklenej plochy na bokoch. Najvýraznejším prvkom prednej časti sú LED svetlomety s dvojitou optikou a voštinová šesťuholníková horná mriežka chladiča. Spoločne tvoria jeden celok, ktorý vizuálne rozširuje karosériu.

Spodná mriežka chladiča a rámčeky hmlových svetiel sa nachádza blízko cesty, na prvý pohľad tak zdôrazňujú športový postoj vozidla. K ďalším zaujímavým prvkom exteriéru patria aerodynamické strešné lyžiny, ktoré
umožňujú jednoduchú inštaláciu strešného nosiča, ľahké piate dvere vyrobené zo živice a športovo tvarované
16-palcové disky kolies z ľahkých zliatin.

Pre Swace je k dispozícii sedem farebných odtieňov laku – dva druhy bielej, strieborná, čierna, tmavo modrá,  hnedá a bronzová. Kabína nového Swace je navrhnutá podľa minimalistického prístupu „menej je viac“. Dizajnový jazyk interiéru kladie dôraz na priestrannosť, komfort posádky a praktickú využiteľnosť. Viacerí odborníci zastavajú názor, že Swace nezaprie podobnosťou s autom Toyota Corolla, napokon z toho populárneho vozidla prevzal infotainment.

Nízka palubná doska,  ktorej tvary sú plynule prepojené s obložením bočných dverí, podporuje pocit vzdušnosti. Kombinácia mäkčeného obloženia a chromovaných a strieborných ozdobných prvkov už na prvý pohľad zvýrazňujú dôraz na kvalitu a eleganciu. Dojem luxusu pri jazde v tme ďalej umocňuje ambientné osvetlenie interiéru.

/Rozmery, objemy, hmotnosti/
Dĺžka: 4655 mm
Šírka: 1790 mm
Výška: 1460
Rázvor náprav: 2700 mm
Objem kufra: 595 – 1606 litrov (VDA)
Objem nádrže: 43 litrov
Pohotovostná hmotnosť: 1400 – 1420 kg

/Technické údaje/
Motor: 1,8 i-VVTi Hybrid
Počet valcov (ventilov): 4/16
Zdvihový objem: 1798 ccm
Max. výkon spaľovacieho motora: 72/5200 (kW/ot.)
Max. krútiaci moment spaľovacieho motora: 142/5600 (Nm/ot.)
Max. výkon elektromotora: 53 kW
Max. krútiaci moment elektromotora 163 Nm
Max. systémový výkon: 90 (kW)
Prevodovka: Planétová – kontinuálna
Zrýchlenie: 0 – 100 km/h za 11,1 s
Max. rýchlosť: 180 km/h
Spotreba na 100 km: 4,3 – 4,9 litra

-jj-, zdroj a foto: Suzuki

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov