Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra a tím ABT na šampionáte Extreme E

Cupra bude prvou automobilovou značkou, ktorá sa v úlohe generálneho partnera tímu ABT zúčastní na majstrovstvách elektrických off-roadov – Extreme E. Koncepčné súťažné vozidlo bude riadiť ambasádor značky Cupra Mattias Ekström zo Švédska.

Cupra otvára novú kapitolu elektrického dobrodružstva. Značka využila príležitosť slávnostného otvorenia prvého reprezentačného predajného  a servisného európskeho centra Cupra Garage v nemeckom Hamburgu a oznámila svoju účasť v seriáli automobilových súťaží Extreme E ako hlavný partner tímu ABT Sportsline.

Cupra sa tak stala prvou automobilovou značkou, ktorá sa predstaví na terénnych súťažiach pre elektricky poháňané modely SUV. Seriál bude  odštartovaný na začiatku kalendárneho roku 2021 a jeho účastníci sa vydajú do jedných z najodľahlejších krajín na svete.

Wayne Griffiths, predseda predstavenstva značky Cupra, a Dr. Werner Tietz, člen predstavenstva spoločnosti Seat, ktorý je zodpovedný za výskum a vývoj, odhalili  koncepčný automobil tímu za prítomnosti Alejandra Agaga, zakladateľa a generálneho riaditeľa seriálu Extreme E, a Hansa-Jürgena Abta, spoločníka a konateľa
spoločnosti ABT Sportsline.

Vrcholoví manažéri tiež potvrdili účasť e-ambasádora značky Cupra, Mattiasa Ekströma, majstra sveta v rallycrosse a DTM,  v zostave jazdcov tímu pre úvodnú sezónu šampionátu Extreme E.

-jj-, foto a zdroj: Seat, Cupra

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov