Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


PROFIO Tracking Cam X2 – duálna kamera so vzdialeným monitorovaním

Duálna autokamera s funkciou vzdialeného monitorovania. Už niekoľko rokov sa na trh dostávajú rôzne druhy kamier do auta. V zásade poskytujú rovnakú funkciu – nahrávanie záznamu z jazdy. Pre tých náročnejších sú tu verzie s duálnou kamerou, ktoré dokážu nahrávať záznam z prednej aj zadnej časti motorového vozidla.

Značka PROFIO Electronics sa pokúsila pridať ďalší ochranný prvok, ktorý prináša vo svojom modeli PROFIO Tracking Cam X2.

Na prvý pohľad netradičný, ale príjemný dizajn kamery v sebe ukrýva dva objektívy. Jeden sníma jazdu a ten druhý smeruje do kabíny motorového vozidla. Ako bonus obsahuje kabínová kamera aj nočné videnie.

Druhá vec, ktorá hneď zaujme, je to, že neobsahuje žiadne tlačidlá na ovládanie a nemá ani displej. Komunikáciu zabezpečuje aplikácia ušitá na mieru. Tento fakt oceňujeme, pretože nastaviť si kameru cez aplikáciu v mobilnom telefóne je naozaj pohodlnejšie. Na boku kamery sa nachádzajú dva otvory. Jeden je určený na mikro SD kartu do maximálnej kapacity 64 GB a ten druhý na SIM kartu, ktorá zabezpečuje všetku

Dostávame sa k samotnej funkcii GPS Tracker,ktorá umožňuje online sledovanie vozidla cez aplikáciu v telefóne alebo PC, ako aj zobrazenie live obrazu z kamery v reálnom čase. Najprv skúšame aplikáciu Car –matrix v mobilnom telefóne.

Po celkom jednoduchom procese spárovania kamery s telefónom cez IMEI číslo sme online. Na mape sa  zobrazuje presná poloha nášho vozidla. Cez aplikáciu sme sa pripojili aj na kameru, ktorá nám umožňuje live náhľad z prednej kamery, ktorá sníma jazdu, a je možné sa prepojiť aj na druhú kameru smerujúcu do kabíny. Záznam sa nahráva z obidvoch kamier súčasne. Podobným spôsobom funguje sledovanie aj na PC platforme.

Okrem presnej trajektórie na mape zaznamenáva aj rýchlosť v daný moment, zastávky vozidla a čas, ako dlho vozidlo v danom bode ostalo stáť. Jednotlivé cesty sa ukladajú do histórie a dajú sa spätne prezrieť. Je možné spravovať hneď niekoľko vozidiel, pretože každé má priradené špeciálne ID číslo. Po zaparkovaní vozidla sa kamera X2 prepne do ochranného režimu a na základe G-senzora hlási akékoľvek otrasy a vibrácie vozidla cez aplikáciu online. Ďalšou nastaviteľnou funkciou je GEO FENCE. Tá vám umožní vymedziť na mape priestor, v ktorom sa môže vozidlo pohybovať. V prípade, že vozidlo opustí vyhradenýpriestor, príde vám notifikácia na telefón.

PROFIO Tracking Cam X2 je schopná aj komunikácie na diaľku a to hneď dvoma spôsobmi. Počas stavu online zobrazenia náhľadu z kamery je možná komunikácia cez aplikáciualebo v rámci SOS vyvedeného tlačidla, ktoré v núdzovom stave po stlačení vytáča predvolené telefónne číslo až do zodvihnutia.

Potešilo nás, že kamera s dátovou SIM kartou funguje aj ako router. Máte tak vyriešenú aj otázku internetu vo vozidle. Dá sa na ňu bez problémov pripojiť cez WiFi váš mobilný telefón, notebook alebo tablet a využívať tak internetové pripojenie

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov