Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Motorrad: Pestré novinky

Pre modelový rok 2021 dôjde vo výrobnom programe značky BMW Motorrad k mnohým vylepšeniam a modernizácii. Nové modely je možné si objednať od septembra tohto roku u autorizovaných dílerov BMW Motorrad.

/BMW R 1250 RS/

Prevedenie Style Sport v metalízovej farbe Austin Yellow (žltá), teraz s matne čiernym rámom, nakoľko prevedenie Option 719 Stardust už vypadlo z ponuky. Odpadá možnosť deaktivácie ABS, pričom motocykel plní normy EU-5. Nová voliteľná výbava disponuje režimami Driving Modes Pro teraz aj s reguláciou brzdného krútiaceho momentu motoru. Odpadá však ponuka paketu frézovaných dielov Option 719 HP II a sedla Option 719.

Športový tlmič výfuku nahrádza predchádzajúci HP tlmič výfuku. Čo sa týka rozšírenia voliteľnej výbavy, tak je možné si objednať jazdné režimy Driving Modes Pro doplnené o zobrazenie Core Screen Sport. V novej voliteľnej výbave sa motocykloví nadšenci môžu zasa tešiť na paket frézovaných dielov Option 719 Shadow, ktorý obsahuje eloxovaný čelný kryt motoru a kryty hláv valcov v prevedení čierna/strieborná.

Ďalej bude k dispozícii aj paket frézovaných dielov Option 719 Shadow II, ktorý obsahuje eloxované riadidlá, stupačky jazdca, páčku nožnej brzdy a dodatočné kryty nádrže v prevedení čierna/strieborná. Z voliteľnej výbavy je ešte k dispozícii paket frézovaných dielov Option 719 Storm/Storm II, ktorý obsahuje rovnaké diely ako v paketoch Option 719 Shadow/Shadow II.

/BMW R 1250 R/

Prevedenie Style Exclusive s novou metalízovou farbou Mineral Grey (šedá). Naopak, matná metalízová farba Pollux, prevedenie Style Exclusive a metalízová farba Option 719 Stardust z ponuky vypadli. Prevedenie Style HP bolo premenované na Style Sport. Odpadá možnosť deaktivácie ABS, motorka plní emisné normy EU-5. Odpadá však ponuka paketu frézovaných dielov Option 719 HP a Option 719 HP II a sedla Option 719.

Športový tlmič výfuku nahradil predchádzajúci HP tlmič výfuku. Voliteľnú výbavu je možné rozšíriť o jazdné režimy Driving Modes Pro doplnené o zobrazenie Core Screen Sport. Súčasťou novej voliteľnej výbavy sú režimy Driving Modes Pro aktuálne s reguláciou brzdného krútiaceho momentu motoru. Odľahčená M batéria nahradila predchádzajúcu HP batériu.

Paket frézovaných dielov Option 719 Shadow obsahuje eloxovaný čelný kryt motoru a kryty hláv na valcoch v prevedení čierna/strieborná. Ďalej je to paket frézovaných dielov Option 719 Shadow II, ktorý obsahuje eloxované riadidlá, stupačky jazdca, páčku nožnej brzdy a dodatočné kryty nádrže v prevedení čierna/strieborná a pakety frézovaných dielov Option 719 Storm/Storm II s totožnými dielmi ako v prípade paketov Option 719 Shadow/Shadow II.

/BMW K 1600 GT/

Motocykloví nadšenci sa môžu tešiť na novú metalízovú farbu Option 719 Mineral White (biela). Metalízová farba Option 719 Stardust a metalízový lak Option 719 Blueplanet /Ivory z aktuálnej ponuky však vypadli. Rovnaký osud postretol aj všetky verzie s čiernym rámom a motorom, pričom súčasne odpadá aj ponuka paketu Safety.

Naopak, súčasťou novej voliteľnej výbavy môžu byť ochranné rámy motoru, zmeny v pakete Tour. Nový model obsahuje prídavné LED svetlomety a ochranné rámy motoru. Na druhej strane, novými štandardmi sa stali asistent pri cúvaní, adaptívny svetlomet s možnosťou natáčania, systém kontroly tlaku v pneumatikách RDC a denné svietenie.

/BMW K 1600 GTL/

Aktuálne sú k dispozícii nové matalízové farby Manhattan, Style Elegance a Option 719 Mineral White. Metalické laky Pollux, Style Elegance, metalízová farba Option 719 Stardust a metalízový lak Option 719 Blueplanet/Ivory v ponuke už nefigurujú. Rovnaký osud postretol aj paket Safety.

Naopak, súčasťou novej voliteľnej výbavy sú ochranné rámy motoru a k zmenám došlo aj v pakete Comfort. Novým štandardom sa stali asistent pri cúvaní, adaptívny svetlomet, ktorý sa natáča, či systém kontroly tlaku v pneumatikách RDC a denné svietenie.

/BMW K 1600 B/

Aj posledný model v tejto ponuke poteší dvojkolesových fajnšmekrov. K dispozícii je nová metalízová farba Mars Red (červená), avšak metalízový lak Imperial Blue (modrá) z ponuky vypadol rovnako ako ponuka paketu Safety. Nová voliteľná výbava sa môže pochváliť ochrannými rámami motoru a prídavnými LED svetlami, ale k zmenám došlo v pakete Touring.

Po novom obsahuje spomínané prídavné LED svetlá, audiosystém, ochranné rámy motoru a držiak batožiny (pozn. voliteľne uzamykateľná schránka namiesto držiaku batožiny). Zmeny v pakete Comfort sa týkajú asistenta riadenia Shift Assistant Pro, Keyless Ride, centrálneho zamykania a alarm. Prídavné LED svetlomety z ponuky vypadli. Aktuálnym štandardom sa stali asistent pri cúvaní, adaptívny nakláňajúci sa svetlomet, systém kontroly tlaku v pneumatikách RDC a denné svietenie.

-jj-, zdroj a foto: BMW Motorrad

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov