Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


CFMOTO – Medziročný nárast až 90 %!

Za značkou CFMOTO stojí spoločnosť JourneyMan CZ s.r.o., ktorá bola založená v r. 1991. Štvorkolky CFMOTO Gladiator boli do obchodného portfólia zaradené v roku 2006. V roku 2016 sa predaj produktov CFMOTO rozšíril o motocykle a dnes značka CFMOTO trvale svieti na popredných miestach štatistík predajnosti v SR aj ČR v kategórii „L“, presnejšie za prvých 7 mesiacov 2020 v SR i v ČR zhodne na 3. mieste.

Viac nám prezradil Mgr. EDUARD ŠLAMPA – obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti JourneyMan CZ. 

Pred rokmi ste asi nedúfali, že značka CFMOTO bude dnes tam, kde je.

Mgr. Eduard Šlampa: Značka CFMOTO je jedna z najprogresívnejších značiek v smere vývoja, výroby a distribúcie štvorkoliek na svete. Dnes je globálnym hráčom v tomto segmente a naša spoločnosť je 6. najväčším dovozcom na svete. V roku 2016 sme sa začali venovať i dovozu motocyklov a postupne sa i v jednej stope dostávame do povedomia zákazníkov. Myslím si, že tvoríme zdravú konkurenciu na trhu a teší nás to. Základom úspechu je, samozrejme, kvalita produktov CFMOTO, naše skúsenosti v odbore a v neposlednom rade veľmi dobre fungujúca dílerská sieť. Na trhu úspešne pôsobíme už pomerne dlho, napriek tomu nás hlavne ostatné 2 roky príjemne prekvapili a ukazuje sa, že zaradenie motocyklov do ponuky bol správny krok.

CFMOTO a KTM úzko spolupracuje, všade sa o tom hovorí.  

Mgr. Eduard Šlampa: Áno, presne 11. 10. 2017 si podali ruky dva giganty – CFMOTO a KTM a podpísali dohodu o obchodnej spolupráci v spoločnom podniku KTMR2R-CFMOTO, ktorý je umiestnený priamo v meste Hangzhou v areáli výrobného závodu CFMOTO.

To prinieslo do CFMOTO ATV, SSV, UTV a motocyklov nové technológie a skúsenosti KTM, na dizajne strojov sa podieľa rakúske štúdio KISKA a spolupráca so značkami Bosch, Continental, Pirelli, Metzeler, EATON či CV-Tech len zvýšila kvalitu.

CFMOTO je u vás síce dominantná, no nie jediná značka.

Mgr. Eduard Šlampa: Áno, naša spoločnosť dováža kvalitné detské/juniorské štvorkolky KAYO, elektrické aj motorové detské štvorkolky, ale aj pretekárske, dospelé modely značky SMC, pre agropriemysel máme v ponuke španielske naftové UTV značky CORVUS. Zároveň sme dovozcovia elektrických skútrov ECOOTER, ktoré sa pýšia dojazdom  150/200 km na jedno nabitie.

Prezradíte, čo pripravuje značka CFMOTO v najbližšej dobe?

Mgr. Eduard Šlampa: Najnovší prírastok je unikátny model SSV Gladiator Z1000 Sport. Do noviniek radíme aj CFMOTO Gladiator X625 v dlhej i krátkej verzii. Medzi motorkami sa v roku 2021 objaví exkluzívny modelový rad motocyklov CFMOTO radu 700CL-X Heritage, Sport a Adventure. Dolaďuje sa aj úplne nový model Adventure s 800 ccm motorom od KTM, ale i ďalšie novinky.

Značka CFMOTO sa v štatistikách, v kategórii „L“, kde patria ATV i motocykle, dlhodobo drží na popredných priečkach a kategória ATV je už niekoľko rokov najpredávanejšou značkou štvorkoliek na oboch našich trhoch, slovenskom i českom. Na slovenskom dokonca dosiahol tento rok predajný rekord a značka CFMOTO zaznamenala neuveriteľný 90 % medziročný nárast predaja. 

Test: CFMOTO 650GT – Prekvapila vo veľkom

Viac o spoločnosti nám prezradil VLADIMÍR BRNIAK – obchodný manažér spoločnosti JourneyMan pre SR.

Vlado Brniak: Tento výsledok nás veľmi teší, ale neprišiel samozrejme sám. 1. polrok roka 2020 bol extrémne turbulentný na celom trhu pre  COVID-19. Korona zasiahla presne v období, keď sa najviac predáva. Nevzdali sme sa, zvolili sme taktický marketing, ponúkali sme prostredníctvom dílerskej siete nákup strojov cez e-shopy s následným dovozom až domov za najprísnejších bezpečnostných opatrení. Vytvorili sme importérsku akciu „5 rokov záruka“, pred touto akciou sme mali akciu na jednovalcové ATV a trh sa nám za túto prácu odvďačil a  je to i prejav dôvery zákazníkov v CFMOTO.

 

Aký je váš predajný výsledok za obdobie januára až júla tohto roku?

Vlado Brniak: Prvých 7 mesiacov roka 2020 aj napriek všetkému zlému hodnotíme po obchodnej stránke ako jeden z najlepších rokov vôbec. V oficiálnej štatistike ZAP SR naša značka figuruje na 3.  priečke (za 1 – 7/2020 kumulatívne), pričom za 1 a 2/2020 (kumulatívne) sme obsadili 1. miesto a za 3, 4 a 5/2020 sme boli na 2. priečke. V SR sme zaznamenali 90 % medziročný nárast predaja v porovnaní s rokom 2019 a v štvorkolkách sú modely CFMOTO Gladiator najpredávanejšie na oboch trhoch, teda v SR i ČR, kde pravidelne atakujú hranicu 50 % celkového predaja.

Motocykle CFMOTO sú pre mnohých u nás stále novinkou, ako sa k nim stavia zákazník?

Vlado Brniak: Spomínaná obchodná spolupráca KTM/CFMOTO prináša zaujímavé projekty v oblasti jednej stopy a tým mení i pohľad zákazníka v tomto smere. Motocykle CFMOTO nielenže dizajnovo vyzerajú úplne moderne, ale aj použité technológie za účasti renomovaných svetových dodávateľov dielov presviedčajú váhavého zákazníka. Pokojne môžem povedať, že trh naše motocykle prijal, o čom svedčia dennodenné telefonáty zákazníkov, ktorí nemôžu uveriť, že takto vybavené motocykle sme ponúkali s 5- a teraz s 3-ročnou zárukou za najlepšie ceny na trhu. Áno, značka motocyklov CFMOTO je už dnes stabilnou súčasťou trhu.

Ďakujeme za rozhovor a my len upresníme: kategória vozidiel „L“ v kumulatívnej štatistike zahŕňa motorové vozidlá L1 až L7, pričom L3 sú motocykle a L7 sú štvorkolky.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov