Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Na hraniciach s Bieloruskom sa možno bude stáť dlhšie

Doprava na východ, do krajín mimo EÚ, je už aj teraz veľmi zložitá kvôli embargám a dlhým radom na hraniciach. Ako však ukazujú nedávne udalosti, môže to byť oveľa, oveľa horšie. Teraz máme na mysli nepriaznivú situáciu v Bielorusku.

Osobnú dopravu pre našich ľudí to možno výrazne neovplyvni, keďže Bielorusko nie je náš priamy sused. Môže to však ovplyvniť kamiónovú dopravu, kde vzniknú nechcené prestoje.

Po povolebných protestoch Európska únia hrozí Bielorusku zavedením tvrdých ekonomických sankcií. Alexander Lukašenko rýchlo zareagoval a predstavil svoje vlastné opatrenia, ako pohroziť celej EÚ. Bielorusko by okrem iného zablokovalo medzinárodnú cestnú dopravu a zabránil tak prejazdu zahraničných nákladných vozidiel.

Do niektorých bývalých krajín Sovietskeho zväzu sa naši kamionisti veľmi nehrnú. Pridá sa k nim aj Bielorusko? 

Pre mnohých európskych dopravcov to znie ako vízia katastrofy. Bielorusko nie je len obyčajnou tranzitnou krajinou, ale aj miestom prekládky tovaru do Ruska. Napríklad hovorí za všetko, že Bielorusko je jedným z najväčších vývozcov kreviet na svete a to prosím pekne nemajú more!

Medzičasom už minimálne jeden poľský kamión v Bielorusku zablokovali. Ten viezol humanitárnu pomoc, ale to má vzhľadom na aktuálnu situáciu trošku iné dôvody.

Foto: euroradio.fm

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov