Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lister Stealth – najvýkonnejšie SUV z Veľkej Británie. 0-100 km/h = 3,7 s

Ak si myslíte, že Jaguar F-Pace SVR je slabučký, určite zmeníte názor pod dopingu od spoločnosti Lister. Projekt s názvom Stealth má rozhodne čo ponúknuť.

Špecialisti z Lister cars sa opäť pripomenuli a to vytvorením skutočne jedinečného diela. Stealth je postavený na základoch Jaguar F-Pace SVR. Je však o podstatný kus silnejší ako pôvodná motorizácia, a teda je aj oveľa rýchlejší.

Účinnejšie preplňovanie, prepracovaný sací systém a úplne nový výfuk sú najdôležitejšie mechanické vylepšenia 5-litrového motora V8. Vďaka nim tento  motor generuje výkon 676 k a maximálny krútiaci moment 720 Nm. To je o 126 koní a 40 Nm viac ako v sérii. Akcelerácia z 0 na 100 km/h teraz trvá 3,7 sekundy (namiesto 4,2s) a maximálna rýchlosť sa zvýšila z 283 na 314 km/h a tak sa z neho stáva priamy konkurent k Lamborghini Urus, Bentley Bentayga a Aston Martin DBX.

Neopomenutý neostal ani vonkajší vzhľad. F-Pace dostal karbónový aerodynamický paket, 23-palcové disky Vossen a výkonné brzdy. Mierne upravený je aj interiér. Pozornosť si zaslúžia aj športové sedadlá s prešívanými stredmi. Zákazníci si môžu vybrať celkovo z 90 farieb.

Lister má v úmysle vytvoriť 100 kusov výkonného SUV. Očakáva sa, že cenovka bude štartovať minimálne na sume 109 950 libier, čo je o 34 575 libier viac ako Jaguar F-Pace SVR.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov