Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sezóna TCR Europe sa (konečne) rozbehla!

Maťo Homola začal sezónu TCR Europe so striedavými úspechmi.

Problémy a najmä súvisiace obmedzenia sa nemohli vyhnúť ani seriálu TCR Europe, na ktorom sa zúčastňuje (ešte stále) mladý slovenský pretekár Maťo Homola. Prvé preteky sa konali 22. a 23. augusta vo Francúzsku, na legendárnom okruhu Paul Ricard. Kým sa dostaneme k výsledkom, pripomeňme si, ako by mala tohtoročná sezóna prestížneho seriálu vyzerať:

  1. – 23. august PAUL RICARD (Francúzsko)
  2. – 13. september ZOLDER (Belgicko)
  3. – 27. september MONZA (Taliansko)
  4. – 11. október BARCELONA (Španielsko)
  5. – 24. október SPA-FRANCORCHAMPS (Belgicko)
  6. – 08. november JARAMA (Španielsko)

Vráťme sa však k prvému pretekárskemu víkendu. V prvej kvalifikácii Maťo obsadil 10. miesto. V druhej išiel Maťo ešte ostrejšie, niekoľko krát porušil limity trate a vyslúžil si trest prepadu o 5 miest. Hlboko s ním nesúhlasil, ale nedalo sa nič robiť. Odštartoval preto zo 17. miesta, no v konečnom poradí skončil na mieste 8., čo je naozaj veľmi dobré.

V druhých, nedeľných pretekoch však už tento výsledok nezopakoval a skončil na 12. mieste. Hneď po nie vydarenom štarte, kedy ako Maťo povedal, auto „hrozne hrabalo“ sa dokonca prepadal až na miesto 17. V priebehu zápolenia sa dokázal dostať o päť miest dopredu až na 12. pozíciu, no začali mu odchádzať pneumatiky, klesol opäť  o jedno miesto, no penalizácia jedného zo súperov ho na 12. priečku vrátila.

„Nebol to víkend podľa mojich predstáv, ale mám nejaké body doma a som v TOP 10. Je to pre mňa dôležité a do Zolderu (Belgicko) idem s odhodlaním víťaziť. Máme pred sebou ešte s tímom dlhú cestu počas tejto sezóny, ideme do toho naplno!“ zosumarizoval Maťo prvý pretekársky víkend tejto sezóny, po ktorom je v celkovom hodnotení na 9. mieste.

Držíme palce aby sa darilo čoraz lepšie!

Dalibor Klíma

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov