Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cadillac Lyriq: Nová platforma aj batérie

Automobilka Cadillac je luxusnou značkou koncernu General Motoros (GM). Jej nový elektromobil Lyriq bude prvým, ktorý využije nové batérie značky Ultium.

Nový elektromobil Cadillac Lyriq ponúkne podľa prvotných špecifikácií 100kWh batériu pre dojazd približne 500 km. Ďalej bude vybavený 19kW AC palubnou nabíjačkou, 150kW rýchlonabíjaním a asistenčným systémom Supercruise.

Chýbať nebude ani možnosť pohonu všetkých kolies, pričom v štandardnej forme je len poháňaná zadná náprava. Pro GM pôjde o zásadné vozidlo postavená na úplne novej platforme. Na trh má ísť na konci roku 2022. Do roku 2023 chce pritom mať GM v rámci všetkých svojich značiek – Chevrolet, Buick, GMC a Cadillac – celkovo 20 modelov do zásuvky.

V interiéri bude dominovať široký 33-palcový displej zasahujúci až do stredovej konzoly. Tak veľký displej pojme množstvo funkcií, vďaka čomu môže byť zvyšok interiéru relatívne minimalistický. Všetko je vytvorené v trende, ktorý podstate na trhu s elektromobilmi nastolila Tesla Model 3.

-jj-, zdroj a foto: Slashgear, GM

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov