Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota predala v Európe už 3 milióny hybridov

Toyota predala v Európe už 3 milióny hybridov

Japonská automobilka Toyota predala od roku 2000 na európskom kontinente už 3 milióny vozidiel s hybridným elektrickým pohonom (HEV). Len vlani to bolo 550.000 hybridov dodaných európskym zákazníkom.

Spoločnosť Toyota Motor Europe zahájila predaj hybridných elektrických vozidiel pred dvoma dekádami modelom Prius. Dnes si európsky zákazníci môžu vybrať z 20 rôznych hybridných modelov naprieč značkami Toyota a Lexus, čo v roku 2019 predstavovalo 52 % z celkových predajov a 63 % objemu predaje v západnej Európe.

Zákazníci, ktorí vyhľadávajú športovejšie ladené vozidlá, tiež zvažujú kúpu automobilu s hybridným elektrickým pohonom. Je zrejmé, že sa spoliehajú na to, že od našej hybridnej technológii môžu očakávať tak požadované potešenie z jazdy, ako aj potrebný výkon,“ uviedol prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Toyota so zastúpením v Španielsku Miguel Carsi.

Vďaka svojej dlhodobej stratégii so zameraním na hybridné elektrické hnacie ústrojenstvo pri väčšine modelových sérií sa spoločnosť Toyota stala lídrom pri plnení prísnejších emisných noriem v Európe, ktoré sú pre tento kalendárny rok a budúcu sezónu stanovené na 95 g/km. Plne hybridná technológia je totiž neuveriteľne efektívna, pokiaľ ide o prevážne bezemisnú jazdu v mestách.

Toyota predala po celom svete už viac než 15 miliónov plne hybridných automobilov, vďaka čomu v globálnom meradle znížila emisie CO2 o viac než 120 miliónov ton. Hybridná technológia Toyota je tiež základom stratégie spoločnosti zameranej na presadzovanie rôznorodých typov pohonov od hybridov cez plug-in hybridy po elektromobily.

-jj-, zdroj a foto: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov