Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Finančnú pomoc proti koronavírusu minul na Lamborghini. Hrozí mu basa!

Dvadsaťdeväťročného muža z Miami zadržali pre zneužitie finančnej pomoci zo strany USA. Finančné prostriedky, ktoré mali pomôcť jeho spoločnosti prežiť koronavírusovú pandémiu, okrem iného vynaložil na nákup Lamborghini. Hrozí mu až 70 rokov väzenia.

Muž požiadal o finančnú pomoc v súvislosti s krízou spôsobenou pandémiou Covid-19. V žiadosti uviedol, že zamestnáva 70 ľudí v 4 spoločnostiach a samotné prevádzkové náklady dosahujú približne 4 milióny USD mesačne. Keď sa peniaze začali míňať, podal ďalšie žiadosti a žiadal o celkovú sumu 13,5 milióna dolárov. Súhrne dostal asi „len“ 3,9 milióna dolárov.

Analýza výdavkov ukázala, že finančné prostriedky sa nikdy nedostali tam, kam boli určené. Okrem toho v bankových záznamoch nebolo nič, čo by naznačovalo tomu, že by vôbec podnikal. Našli sa tu však stopy návštev v luxusných obchodov, cesty do drahých letovísk a tiež rýchla návšteva showroomu Lamborghini.

Ako sa ukázalo, najdrahším nákupom 29-ročného muža bolo modré Lamborghini Huracán, s výkonom 640 k, zrýchli na stovku za 2,9 sekundy a maximálna rýchlosť je nad 325 km/h. Cenovka? 325 000 dolárov.

Čo čert nechcel, prišli mu na to. Muž už bol zatknutý a obvinený. Za spáchané činy mu podľa tamojšej legislatívy hrozí 70 rokov väzenia. Stálo to za to? 🙂

Foto: Lamborghini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov