Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Motocykel AMB 001: Sen sa mení na realitu

Britský výrobca športových automobilov Aston Martin a producent motocyklov Brough Superior vlani ukázali štúdiu motorky AMB 001, ktorá sa teraz už pripravuje do výrobného procesu.

Prvé exempláre z limitovaných 100 kusov budú dodávané na konci roku 2020. Design reflektuje súčasný smer automobilky. Na francúzskom okruhu Pau-Arnos sa konalo komplexné testovanie prvých motoriek AMB 001, ktoré značka Aston Martin navrhla pre pretekárske a súťažné dráhy.

Radosť však určite budú mať z nového modelu aj bežní majetnejší zákazníci. Dizajnový jazyk novej motorky je špeciálny a odráža súčasný design športových cestných vozidiel Aston Martin. Spája v sebe aerodynamické krivky, zmyselné farebné kombinácie a moderné technológie.

Predbežné informácie hovoria o 180 kg stroji s výkonom 180 koní, ktorý bude zaisťovať dvojvalec DOHC 997cc 8-Valve 88-degree V-twin chladený vodou a olejom. Slušnému výkonu pomôže výber materiálov ako je hliník, titán alebo živica, niektoré prvky potom budú zo špeciálnych zliatin. Kvalite a designu odpovedá aj cena 108.000 eur.

-jj-, zdroj a foto: Aston Martin

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov