Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Bentayga: Striedma modernizácia

Po piatich rokoch prichádza britská automobilka Bentley na trh s modernizovaným modelom Bentayga. Najluxusnejšie sériovo vyrábané SUV na svete a tiež najpredávanejší model značky prešiel striedmou omladzovacou kúrou. 

Najväčšie zmeny nájdeme pri predných a zadných svetlometoch a na palubnej doske v interiéri. Novinka je inšpirovaná už skôr predstavenými modelmi značky. V októbri 2015 svet ohromilo najluxusnejšie a v tej dobe aj najrýchlejšie SUV na našej planéte.

Bentayga sa okamžite stala tým najlepším tovarom vo svojej kategórii a dlho nemala konkurenciu. Automobilka Bentley, ktorá vlani oslávila storočnicu predstavila svoju víziu budúcnosti a s tým aj nový smer značky, podľa ktorého sa začali modely meniť.

Teraz prišiel čas na modernizáciu modelu Bentayga. Dizajnéri prevzali to najlepšie z modelov Flying Spur a Continental GT a pripravili ďalšiu lahôdku. Nová Bentayga má niekoľko kozmetických a niekoľko zásadnejších dizajnérskych omladení.

Najväčšou zmenou sú nové predné svetlomety a celková úprava masky. Omnoho viditeľnejšia je premena zadnej časti vozidla, kde sa zo zapustených svetlometov stali efektné dvojice očí umiestených na športovejších tvaroch karosérie.

Procesom modernizácie prešiel aj interiér, k dispozícii sú nové technológie ako väčší dotykový displej a systémy. Vozidlo poháňa štvorlitrový twin-turbo V8 s výkonom až 542 koní. Nasledovať by mala ešte verzia Speed so športovejším dizajnom.

-jj-, zdroj a foto: Bentley

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov