Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi Q4 Sportsback e-tron: Štúdia sľubuje pekné čísla

Už by sa mohlo zdať, že rôzne modely Audi e-tron pribúdajú, ako huby po daždi, ale úprimne. „Dobrého nikdy nie je dosť!“. A tak predstavujeme ďalšiu novinku – Audi Q4 Sportsback e-tron concept.

Elektromobil Audi Q4 Sportsback e-tron concept bude pochopiteľne vybavený pohonom všetkých štyroch kolies. Výrobca sľubuje výkon 225 kW, akceleráciu z pokoja na stovku za 6,3 sekundy a maximálna rýchlosť je nastavená na180 km/h.

Zástupcovia Audi proklamujú, že s 82kWh batériou absolvuje auto na jedno nabitie až 450 km podľa normy WLTP. Viacerí odborníci však tieto tvrdenia a čísla po skúsenostiach s prvým audi spochybnili.

Okrem toho ale ponúkne Audi model Q4 Sportsback e-tron také vo verzii s nižším výkonom a menšou batériou, aby cena auta mohla začať pod hranicou 40 000 eur. Auto bude dlhé 4,60 metra a vysoké 1,60 m.

Je teda o niečo kratšie, než Tesla Model Y aj pripravovaný Ford Mustand Mach-E, dvaja hlavní konkurenti. Elektromobil Audi Q4 Sportsback e-tron sa má dostať na trh koncom budúceho roku. A to možno vnímať ako ďalšiu výraznú marketingovú nevýhodu proti Modelu Y, z ktorého sa za ten predajú určite stovky tisíc kusov.

-jj-, zdroj a foto: Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov