Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Cybertruck: Texas alebo Oklahoma?

Americká automobilka Tesla si zaistila opciu na nákup rozsiahleho pozemku neďaleko texaskej metropoly Austin, kde plánuje postaviť svoju piatu gigatováreň na svete. Skloňuje sa aj druhá alternatíva, ktorou je Tulsa v Oklahome.

Ešte stále však na 100 % nie je isté, či stavba bude aj zrealizovaná. Vizionár a miliardár Elon Musk nedávno uviedol, že Tesla potrebuje postaviť novú továreň približne v strede USA. Práve spomínaný Texas je jedným z favorizovaných štátov. Niektoré médiá uviedli, že Tesla už kúpila pozemok v hodnote 5 miliónov amerických dolárov.

Elon Musk však túto nepresnú informáciu opravil respektíve upresnil na sociálnej sieti, kde potvrdil nákup lukratívnej opcie. V praxi to však znamená, že Tesla ju môže, ale nemusí využiť. V hre je plocha o rozlohe 2100 akrov, na ktorej sa v súčasnej dobe nachádza štrkovisko a pieskovňa.

Tesla plánuje v novej továrni výrobu predovšetkým elektromobily Tesla Cybertruck a Tesla Model Y. Okrem Austinu sú v hre ešte ďalšie zámorské destinácie ako napríklad Tulsa v štáte Oklahoma. V každom prípade, ak sa stavba zrealizuje, bude mať Tesla už piaty veľký výrobný závod po celom svete (pozn. Reno, Berlín, Šanghaj a Fremont).

-jj-, Elctrek.co, Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov