Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2021: Autosalón nebude ani budúci rok

Medzinárodný autosalón v Ženeve sa nebude konať ani budúci rok, oznámili včera jeho usporiadatelia. Väčšina vystavovateľov im v dotazníku odpovedala, že by zrejme neprišli a boli by radšej, keby sa autosalón konal až v roku 2022. Informovala o tom agentúra Reuters.

“Automobilový priemysel teraz prechádza neľahkú fázou a vystavovatelia potrebujú čas, aby sa zotavili z dopadov pandémie,” uviedla usporiadateľská organizácia medzinárodného autosalónu.

Tento rok bol autosalón zrušený kvôli šíreniu Covid-19 na konci februára, a to iba štyri dni pred začiatkom prehliadky.

Na druhej strane, rôzne prieskumy ukazujú, že megaveľké autosalóny nie sú pre biznis to pravé orechové. Tieto veľké podujatia si veľa automobiliek nevie dovoliť, a ta sa snažia prezentovať svoje výrobky na menších, lokálnych podujatiach.

Navyše, rastie online doba a online predaj, ktorý si očividne svojich stúpencov počas korona krízy našiel.

Ženeva 2020: Autosalón zrušil koronavírus!

Žeby definitívny koniec?

Švajčiarsko malo v Európe vždy výsostné postavenie. A inak tomu nebolo ani v prípade medzinárodného autosalónu. S neorganizovaním a vynechaním jedného ročníku súvisí aj finančná pomoc, ktorú mohli organizátori dostať. Lenže, ako sa vyššie píše, doba je neistá, čo keď príde druhá fáza a rovnako ako tento rok by to museli pár dní pred spustením celé zavrieť? To by bol ešte horšia situácia, ako keby sa nekonalo vôbec nič…

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov