Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Arrival: Tentoraz elektrický autobus pre MHD

Britská značka Arrival má gule na zmenu zemegule. Chce premeniť hromadnú dopravu na ekologickú a preto uvádza na trh štýlový mestský elektrický autobus. Arrival chce mať do roku 2026 na svete tisíc mikrotovární na tieto autobusy.

Spoločnosť Arrival dala o sebe vedieť už pred tromi rokmi, keď navrhla elektrické poštovné vozidlá pre britskú Royal Mail. Nedávno si od tejto značky 10.000 exemplárov podobných vozidiel objednala spoločnosť UPS. Teraz sa derie na svetlo sveta plne elektrický autobus, ktorý má zaoblené tvary, moderný interiér a už sa testuje v ostrej premávke.

Podľa vedúcich predstaviteľov značky Arrival sú autobusy dôležitou súčasťou ekosystému mesta. Vyvinuli preto vlastné autobusy na vlastnej platforme, ktoré je možné vyrábať na rôznych miestach sveta, podporovať miestne zdroje, ekonomiku a talent. Autobus dostal milý vzhľad, zaoblené tvary, veľké presklenné plochy a viacero moderných technológií ako pás z displejov okolo celého autobusu.

Nejde však len o ekologickú prevádzku, ale tiež o interiér, ktorý je variabilný podľa trasy a využitia. Sedadlá je možné variabilne meniť podľa potreby. Cestujúci sú o aktuálnej trase informovaní na veľkom displeji umiestnenom za šoférom. Samotný vodič má potom ovládanie vo svojich rukách aj pomocou dotykového tabletu. Zatiaľ sa v ostrej premávke testujú beta verzie autobusov.

-jj-, zdroj a foto: Arrival

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov