Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ropný gigant BP plánuje masovo prepúšťať

Ropný gigant BP je ďalší významný európsky zamestnávateľ, ktorý ohlásil masové prepúšťanie. A to všetko už do konca roka!

Svet sa mení. A s ním aj podnikateľské prostredie. Negatívny vplyv Covid-19 sa dotkne aj veľkého hráča na trhu s palivami, britského koncernu BP. Generálny riaditeľ Bernard Looney to oznámil prostredníctvom online besedy.

Looney v príhovore k zamestnancom po celom svete uviedol, že ropný gigant so sídlom v Londýne zruší 10 000 z celkového počtu 70 100 pracovných pozícii. A to už vraj do konca roka.

Covid-19 v spojení sou situáciou na globálnom ropnom trh sa postaral o to, že spoločnosť musí znížiť výdavky o 25%. Navyše menia stratégiu firmy a do popredia sa čoraz intenzívnejšie dostáva nízkouhlíkova forma energie.

Looney navyše oznámil veľké zmeny v manažmente spoločnosti. Počet manažérov resp. ich vedúcich sa tak zníži na polovicu. Jeho plán je nasledovný: vytvoriť 11 divízií v rámci zmeny tradičnej štruktúry koncernu, ktorý je zameraný na ťažbu ropy a zemného plynu, rafináciu, marketing a obchod.

Strata pracovných pozícii nás pravdepodobne čaká vo viacerých oblastiach. Je otázne, kam to v dohľadnej dobe až dôjde a ako masívne sa prehĺbia rozdiely medzi bohatými a chudobnými, či už krajinami, vrstvami, alebo jednotlivcami.

Zdroj a foto: BP 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov