Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektrický Bollinger prevezie mega dlhé predmety

Počuli ste niekedy o firme Bollinger Motors? Ak nie, nevadí. Ich produkty aktuálne vyzerajú síce trošku kríženec starých Land Roverov s Teslou Cybertruck, ale to vôbec nevadí. Práve naopak.

SUV a pick-up má dva elektrické motory s celkovým výkonom 623 k, generujú krútiaci moment 960 Nm. To im umožňuje zrýchliť na 100 km/h za 4,5 sekundy. Maximálna rýchlosť je 161 km / h. Batéria použitá v týchto elektromobiloch má kapacitu 120 kWh a poskytuje dojazd  celkom slušných 322 kilometrov.

Vzhľadom na nízku polohu batérie je možné prepravovať doslova mage dlhé predmety. V SUV sa bavíme o dĺžke 4 m, v prípade pick-upu to je až 4,9 m. Ak máme náhodou niečo ešte dlhšie, tak jednoducho budete musieť otvoriť dvere batožinového priestoru.

Tiež sa môžete hrať aj s prednou kapotou. Tá skrýva batožinový priestor s objemom 243,5 litra. V nej nájdeme ďalšie 4 konektory, ktoré vám umožnia nabíjať rôznorodé pracovné náčinie.

Každopádne, celkom nás zaujíma, ako bude táto preprava dlhých predmetov fungovať, keďže za určitých okolností to môže byť poriadne nebezpečné. Dozvieme sa to už čoskoro, keď tieto automobily budú putovať k prvým majiteľom. Predbežná cenovka sa odhaduje na približne 125 tisíc dolárov.

Zdroj a foto: Bollinger Motors

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov