Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW radu 6 Gran Turismo a športová verzia M

Nemecká automobilka BMW pripravila pre svojich náročných zákazníkov modernizovaného BMW radu 6 Gran Turismo. V atraktívnej ponuke nechýba tiež upravená ešte športovejšia verzia M.

Komfort na dlhých cestách je v tomto prípade dokonale prepojený so športovými rysmi vozidla. Novinka má modernizovanou prednú časť, elegantnejší výzor, nové svetlomety aj športovejší interiér. Predná a zadná časť nového BMW radu 6 Gran Turismo vychádzajú z aktuálneho designového štýlu značky. Rozmerné a čisto tvarované plochy sú ohraničené len malým množstvom línií, čo automobilu dodáva výrazný a osobitý vzhľad s neodmysliteľnou dávkou športového nádychu.

Pôsobivosť prednej časti dodáva novo navrhnutá BMW maska chladiča v tvare ľadviniek spoločne s novými svetlometmi. Ľadvinky masky chladiča sú teraz širšie a vo svojej spodnej časti viac zasahujú do predného nárazníka. Obe časti masky chladiča sú lemované spoločným rámčekom a ich zvislé lamely v hornej časti vystupujú výrazne smerom vpred.

Zmenami prešli aj graficky čistejšie svetlomety s matrixovou LED technológiou. Špecifickým rysom interiéru nového BMW radu 6 Gran Turismo je prepojenie rôznych vlastností.  Na jednu stranu je prítomný typický športový vzhľad, avšak súčasne sú sedadlá umiestnené vyššie, než býva zvyčajne, čo zvyšuje komfort nielen na cestách na dlhé vzdialenosti. Typickou silnou stránkou nového BMW radu 6 Gran Turismo je tiež prvotriedna kvalita použitých materiálov a prvkov výbavy.

Mimoriadna pozornosť si zaslúži vynikajúce riešenie vnútorného priestoru. Prednosťou je tak unikátna koncepcia interiéru, ktorá ctí prístup obvyklý pri luxusných kupé, ale v tomto prípade je spojený s ojedinelou variabilitou a modernou prispôsobivosťou pre každodenný život. Podľa zástupcov nemeckej automobilky je dostupné aj rozšírenie o ešte športovejší vzhľad vďaka packetu BMW M Performance Parts.

-jj-, zdroj a foto: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov