Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Proace Electric: Záruka milión km alebo 15 rokov

Toyota PROACE Electric je nová, plne elektrická dodávka, ktorou japonská automobilka aktuálne uvádza na vybrané európske trhy.

Elektromobil Toyota Proace Electric je možné objednávať už dnes s dodaním prvých exemplárov v októbri 2020. Je dôležité upozorniť, že de-facto sa jedná len o inak označené dodávky Peugeot e-Expert/Opel Vivaro-e/Citroën ë-Jumpy, ktoré skupina PSA Group ohlásila už skôr.

Elektrická dodávka Toyota Proace Electric je postavená na podvozku EMP2 a je ponúkaná v dvoch kapacitných variantách s 50 kWh a 75 kWh batériou. Dojazdy sú potom 230 km alebo 330 km podľa normy WLTP.

Na budúci rok pôjde elektrická dodávka Toyota Proace Electric na trh tiež v deväťmiestnej osobnej verzii a ako taxi konverzia. Dnes sú k dispozícii tri dĺžky a mnoho rôznych variantov karosérie. Náklad môže vážiť až 1275 kg pri objeme až 6,6 m3. Hmotnosť vozidla je 2800 kg až 3100 kg a dokáže utiahnuť až 1000 kg.

Palubná nabíjačka môže byť jednofázová 7,4 kW alebo trojfázová 11 kW. Jednosmerné rýchlonabíjanie zvládne auto výkonom až 100 kW. Čo je však ale zďaleka najzaujímavejší technický údaj je záruka batérie: 15 rokov alebo 1 milión najazdených kilometrov.

-jj-, foto a zdroj: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov