Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW radu 5: Ešte výraznejší športový duch

Nemecká automobilka BMW podľa očakávaní predstavila modernizovanú radu 5. Sedan aj „kombík“ dostali výraznejší dizajn a vkusnými úpravami prešiel aj interiér.

Spomínaný výraznejší dizajnový jazyk sa prejavil najmä v podobe viacerých zvýraznených plôch a masívnejšej masky chladiča, ktorá pokračuje cez predné svetlomety až k zadným svetlám s novou grafikou. Design exteriéru BMW radu 5 sa vyznačuje športovým pôvabom a čistými plochami.

Precízne úpravy ešte jasnejšie vyzdvihujú eleganciu a ohromujúci športový štýl oboch karosárskych prevedení. Veľké, zvýraznené plochy prednej aj zadnej časti vozidla, efektná BMW maska chladiča v tvare ľadvinky a nové predné svetlomety a zadné svetlá umocňujú značný vizuálny dojem BMW radu 5.

Medzi typické rysy BMW radu 5 patrí interiér, ktorý kombinuje modernú eleganciu s na šoféra orientovanou palubnou doskou. Vďaka tomu vytvára ideálne prostredie pre radosť z jazdy aj pohodlné cestovanie na dlhé vzdialenosti. Prémiovú atmosféru vnášajú do interiéru nového BMW radu 5 vysoko kvalitné materiály a precízne spracovanie.

Súčasťou operačného systému iDrive je voľne stojaci kontrolný displej, ktorý má teraz štandardne uhlopriečku 10,25 palca. Ak je súčasťou výbavy BMW Live Cockpit Professional, uhlopriečka displeja meria 12,3 palca. Dostupný bude opäť aj športový M packet pre oba modely vozidla.

-jj-, zdroj a foto: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov