Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vodičské kurzy pre mladých z detských domovov

Deti z detských domovov to majú ťažké. Ako im však pomôcť a spraviť prvý krok k samostatnosti v dospelosti? Vraví sa, že vodičák je v dnešnej dobe samozrejmosť. To však nie je pravda. Nie každý si ho môže dovoliť a toto je jeden zo spôsobov.

Nadácia Volkswagen Slovakia aj tento rok podporuje deti vyrastajúce v centrách pre deti a rodiny (nový a správny názov pre detské domovy). V tomto duchu realizuje v spolupráci s organizáciou Úsmev ako dar a Odborom dopravnej polície Prezídia policajného zboru SR projekt, vďaka ktorému sa im snaží uľahčiť uplatnenie tejto skupiny detí alebo dospievajúcich na trhu práce. Dvadsiatim šiestim deťom či mladým dospelým pokryje náklady na vodičský preukaz! Zapojiť sa môžu aj odchovanci z centier pre deti a rodiny – študujúci na vysokej škole alebo pracujúci – z domovov na pol ceste. Doposiaľ v podobných projektoch spolupráce Nadácia pomohla týmto užitočným spôsobom už viac ako 220 deťom. A to je úctyhodné číslo.

26 VODIČSKÝCH KURZOV PRE DETI Z DETSKÝCH DOMOVOV

26 VODIČÁKOV ZADARMO PRE DETI Z DETSKÝCH DOMOVOVOdbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru v spolupráci s Nadácia Volkswagen Slovakia a s organizáciou Úsmev ako dar opäť realizujú súťaž o 26 vodičákov, resp. vodičských kurzov. Zapojiť sa môžu deti a mladí dospelí z detských domovov. Všetky pravidlá a viac info nájdeš tu: https://www.nadacia-volkswagen.sk/oblasti-podpory/vodicak-pre-tvoj-start/

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 26. mája 2020

Ako môžu získať príspevok na vodičský kurz?

  1. Prihlásiš sa prostredníctvom online prihlášky, ktorú nájdeš tu.
  2. Dôležitá je tvoja motivácia, ktorú uvedieš do prihlášky.
  3. Hodnotiaca komisia vyberie 26 z vás, ktorí získajú finančný príspevok na vodičský preukaz.
  4. Týmto dvadsiatim šiestim budú pridelené autoškoly, v ktorých absolvujú vodičské kurzy. Vlastný finančný vklad bude predstavovať iba 50 €.

Časový harmonogram:

  • 01. – 31. máj 2020 -> prijímanie žiadostí
  • Jún 2020 -> zasadnutie komisie a výber 26 uchádzačov
  • Júl 2020 – júl 2021 -> absolvovanie vodičských kurzov

Zdroj a Foto: Nadácia VW Slovakia, FB Polícia SR

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov