Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo XC40 Recharge: Elektrický crossover

Švédska automobilka Volvo, ktorej majoritným vlastníkom je od roku 2010 čínska holdingová skupina Geely, hodila s elektrickým crossoverom Volvo XC40 Recharge rukavicu do ringu.

Nový luxusný elektromobil je totiž priamou konkurenciou pre vozidlá typu Tesla Model Y, Hyundai Kona Electric, či Kia e-Niro a ďalšie značky. Elektromobil Volvo XC40 Recharge ponúkne vďaka 78kWh batérii dojazd viac ako 400 km WLTP.

Okrem toho sú k dispozícii dva motory s celkovým výkonom 300 kW, 11kW palubná nabíjačka a 150kW DC rychlonabíjanie. Zrýchlenie z pokoja na stovku zvládne za 4,7 sekundy. Batožinový priestor ponúkne objem 413 litra, rovnako ak v prípade konvenčnej verzie Volvo XC40.

Ťažné zariadenie zvládne až 1,5 tuny. Na výber bude z ôsmich farebných prevedení vrátane novinky „Sage Green“. Zaujímavosťou je, že elektromobil Volvo XC40 využije nový operačný systém Google Android pre autá. Ten bude samozrejme zvládať aj ovládanie hlasom.

Atraktívny elektrický crossover zo severu Európy si je možné záväzne predobjednávať už teraz. Prví zákazníci by mali byť uspokojení koncom tohto kalendárneho roka. Cena by sa mala pohybovať okolo 51.450 eur.

-jj- zdroj, foto a video: Volvo

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov