Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lacná Tesla = nová batéria?

Tesla plánuje koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka začať vo svojich elektromobiloch Model 3 používať novú lacnú batériu s dlhou životnosťou.

Tá by mala znížiť ceny elektromobilov zhruba na úroveň porovnateľných benzínových modelov iných značiek. Šéf Tesly Elon Musk už skôr avizoval, že automobilka sa v druhej polovici mája chystá predstaviť výrazný pokrok v batériových technológiách.

Podľa dostupných zdrojov by nový typ batérii mal mať dostatočnú životnosť na to, aby s ňou elektromobil najazdil celkovo milión míľ (zhruba 1,6 milióna kilometrov). Tesla by vďaka novej batérii mala byť schopná predávať elektromobily so ziskom za rovnaké ceny, aké majú benzínové vozidlá, alebo dokonca ešte lacnejšie.

Tesla Model Y ide do výroby

Tento typ batérie by mali najprv používať v Tesle Model 3, prevažne na čínskom trhu, ktoré vyrábajú v Šanghaji.  Neskôr by sa mali rozšíriť na ďalšie trhy a do ďalších modelov.

Čo si o tejto správe myslíte vy? Ako sa s tým vysporiada životné prostredie? Aká náročná bude recyklácia? Bude vôbec možná? Podobných otázok je určite viac. Sme veľmi zvedavý, kam sa táto idea vizionára dostane v reálnych podmienkach.

Foto: Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov