Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Explorer Plug-in Hybrid: Tichý, ale silný

V polovici mája oficiálne spustili výrobu nového modelu Ford Explorer Plug-in Hybrid. Ide o luxusné sedemmiestne SUV s možnosťou jazdy výhradne na elektrický pohon, prvotriednym komfortom a výraznými terénnymi schopnosťami.

Explorer Plug-in Hybrid kombinuje zážihový motor 3.0 EcoBoost V6 s elektromotorom, generátorom a 13,6kWh lítium-ion trakčným akumulátorom, ktorý sa nabíja z vonkajšieho zdroja, alebo rekuperáciou počas brzdenia za jazdy. S výkonom 336 kW (457 k) a krútiacim momentom 825 Nm je Explorer najvýkonnejším hybridným modelom v ponuke značky Ford.

Nový Explorer je sériovo vybavený inteligentným pohonom všetkých kolies, ktorému sekunduje desaťstupňová samočinná prevodovka. K dispozícii má sedem jazdných režimov, ktoré sa dajú prepínať. Komfortne odvezie sedem dospelých, utiahne príves s hmotnosťou 2 500 kg, a pritom ponúka podľa normy NEDC dojazd až 48 km (42 podľa WLTP) v elektrickom režime s nulovými emisiami.

Hodnoty spotreby paliva a emisií CO2 sa pohybujú od 2,9 l/100 km NEDC (3,1 l/100 km WLTP), respektíve 66 g/km NEDC (71 g/km WLTP). Vďaka komplexnému súboru asistenčných technológií a prémiových komfortných prvkov sa celá posádka môže za všetkých okolností spoľahnúť na príjemné, pohodlné a bezpečné cestovanie.

Riadenie vozidla uľahčujú systémy ako adaptívny tempomat s funkciou Stop&Go, s rozpoznávaním dopravných značiek a vedením uprostred jazdného pruhu alebo nový brzdový asistent na cúvanie. Varianty ST-Line aj Platinum sú vybavené audiosystémom B&O so 14 reproduktormi, dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 10,1 palca, trojzónovou elektronicky riadenou klimatizáciou alebo zabudovaným modemom FordPass Connect modem.

Explorer Plug-in Hybrid je stelesnená všestrannosť,“ poznamenal Matthias Tonn, šéfkonštruktér rady Explorer pre Európu. „Nikdy predtým sme neponúkali vozidlo, ktoré by zvládlo náročný terén, bez problémov odtiahlo loď a súčasne dokázalo jazdiť po meste nielen na elektrinu, a to všetko v luxusnom pohodlí.“ Explorer Plug-in Hybrid je jedným z osemnástich nových modelov, ktoré Ford uvedie na európske trhy do konca roku 2021.

-jj-, zdroj a foto:

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov