Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Ranger Thunder: Limitka pre fajnšmekrov

Ford Ranger Thunder. Viac než štýlový oblek zaujme vysoký výkon naftového motora.

Keď počujem slovné spojenie “limitovaná edícia“, tak si obvykle predstavím nejaký nablýskaný kúsok, ktorý vychádza z garáže raz za rok a čaká, kým sa oňho budú zberatelia biť. Z mojej romantickej predstavy má však občas vyvedú autá, ktoré do nej vôbec nezapadajú.

Jedným takým je aj Ford Ranger Thunder. Ide o limitovanú edíciu pracovného pick-upu, ktorú americká automobilka začne na európskych trhoch predávať už v lete. Samotný výrobca v súvislosti s limitovanou edíciou hovorí, že Ranger si ju zaslúžil vďaka výborným predajným číslam.

Postupne by malo vzniknúť iba 4 500 ks štýlových pracantov, ktorí sa budú môcť pochváliť nielen originálnym vzhľadom, ale aj poriadnym motorom z dobre stavaného Raptora. Konkrétne ide o naftový dvojliter doplnený o dvojicu turbodúchadiel, ktorý nesie označenie EcoBlue. Disponuje výkonom 157 kW (213 k)  a najvyšším krútiacim momentom až 500 Nm.

Pokiaľ ste ale zameraní skôr na dizajn karosérie, tak vás asi mierne sklamem. Ford Ranger Thunder sa síce od bežnej verzie opticky odlišuje, no ide viac-menej o kombináciu farieb. Limitovaná edícia stojí na základoch najvyššej verzie Wildtrack, čo jej zaručuje bohatú výbavu a rôzne (inak príplatkové) doplnky.

Zaujímavosťou je šedá farba Sea Grey a červené doplnky v prednej maske a na ochrannom ráme, vrátane nápisu Thunder na predných dverách. V interiéri pribudli výšivky s názvom edície, no inak je všetko po starom.

Ford zatiaľ neprezradil koľko kusov z limitovanej edície Thunder sa dostane na slovenský trh, avšak v prípade, že sa k nejakému dostanete, s istotou budete majiteľom jedinečného pick-upu.

Zdroj: Ford.

Autor: Daniel Balucha

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov